Koristeellinen kuva, jossa teksti uudistumiskykyiset järjestöt oppimiskokonaisuus keväällä 2024.

Uudistumiskykyiset järjestöt -oppimiskokonaisuus

Olemmeko koskaan ennen eläneet, työskennelleet ja oleskelleet yhtä nopeasti muuttuvassa maailmassa? Tämän päivän totuudet ovat huomenna mennyttä ja huomisen trendit ovat ensi viikolla jo eilisen uutisia. Emme kuitenkaan halua olla vain reagoimassa muutokseen, vaan pikemminkin itse luomassa muutosta ja toivottuja tulevaisuuksia. Sitä varten tarvitsemme erilaisia tietoja ja taitoja. Ehkä jopa kykyä ajatella toisin.

Järjestöjen uudistumiskyky koostuu monista palasista. Olemme Fingossa yhdessä jäsenten kanssa tunnistaneet ainakin tulevaisuus- ja kokeilutaidot, tekoälyn hyödyntämisen, yksilöiden muutos- ja toimintakyvyn sekä varainhankinnan ja brändityön. Tarjoamme kaikkiin näihin teemoihin oppimismahdollisuuksia ensi keväänä tilaisuuksien ja itseopiskelumateriaalien muodossa.

Oppimiskokonaisuus on suunnattu kaikille Fingon jäsenjärjestöille, jotka haluavat oppia uusia taitoja nopeasti muuttuvassa maailmassa toimimiseen. Osallistuminen ei edellytä mitään ennakko-osaamista, avoin mieli riittää. Oppimiskokonaisuuden osuuksia hyödyntämään ovat tervetulleita mukaan myös muut kuin järjestötoimijat, sillä monipuolinen verkostoituminen on myös osa uudistumiskykyä.

Voit osallistua koko oppimiskokonaisuuteen tai yksittäisiin tilaisuuksiin. Jokaiseen tilaisuuteen on erillinen ilmoittautuminen. Koulutusten hinnat ilmoitetaan kunkin koulutuksen kohdalla. Alla näet oppimiskokonaisuuden rungon, sen aikataulut tarkentuvat kevään edetessä. Kaikista tilaisuuksista tiedotetaan lähempänä Fingon sähköpostilistoilla. Samoin oppimismateriaaleista tiedotetaan sähköpostilistoilla ja linkit niihin lisätään tänne verkkosivulle.

Onko sinulle kysyttävää tai kaipailetko lisätietoja? Ole reippaasti yhteydessä Fingon oppimisen asiantuntijaan Anni Vihriälään, anni.vihriala@fingo.fi.

1. Oppimistilaisuudet

AikatauluSisältöOsaamistavoitteet
To 1.2. klo 9-12Lähitilaisuus Fingon koulutustiloissa
Elinvoimaiset järjestöt – sisäinen kehitys osana muutosvoimaa


Ilmoittaudu


Koulutuksen hinta on 25€ Fingon jäsenille, 50€ muille järjestöille ja 100€ muille osallistujille.
Osallistuja tuntee sisäisen kehityksen tavoitteet pääpiirteissään ja ymmärtää niiden merkityksen omalle työlleen

Osallistuja on saanut käytännön työkaluja kohti inhimillisempää ja vaikuttavampaa järjestötyötä
To 14.3. klo 13-14.30


Verkossa

Tarkempi koulutuskuvaus päivitetään verkkosivuille ja Fingon tapahtumakalenteriin viimeistään helmikuussa.
Tulevaisuuswebinaari

Kansallista tulevaisuuspäivää vietetään 15.3. Fingo järjestää tulevaisuuswebinaarin päivään liittyen yhdessä Kansalaisareenan, Siviksen ja Sosten kanssa.
Tilaisuus on maksuton.

To 18.4. klo 9-12

Verkossa

Tarkempi koulutuskuvaus päivitetään verkkosivuille ja Fingon tapahtumakalenteriin viimeistään maaliskuussa.
Kokeilukulttuurikoulutus osa 1To 25.4. klo 9-12

Fingon koulutustiloissa

Tarkempi koulutuskuvaus päivitetään verkkosivuille ja Fingon tapahtumakalenteriin viimeistään maaliskuussa.
Kokeilukulttuurikoulutus osa 2The use of Artificial Intelligence for social change

Late Spring/ early Summer

Online
In Autumn 2023 Fingo organised two trainings for harnessing Artificial Intelligence for Social Change. The trainings got good feedback and there were wishes for continuation so here we go. Stay tuned!

Kesäkuu

Tarkempi koulutuskuvaus päivitetään verkkosivuille ja Fingon tapahtumakalenteriin myöhemmin keväällä.
Järjestöjen varainhankinta ja brändityö

2. Itseopiskelumateriaalit


Syksyllä 2023 Fingo kirjoitti viisi mahdollista skenaariota kehitysjärjestöille vuodelle 2030. Skenaarioihin johtaneessa, Demos Helsingin vetämässä oppimisprosessissa oli mukana Fingon lisäksi 15 organisaatiota. Skenaarioiden lisäksi sivulla on myös ohjeet työpajan pitämiseksi omassa organisaatiossa skenaarioihin pohjaten.

Fingo on tuottanut Epävarmojen aikojen kanssamatkustajat -kortit, joita voit käyttää työssäsi tai vapaa-ajallasi. Korteista löytyy myös painetut versiot, joita pääset testamaan esimerkiksi Maailma kylässä -festivaalilla Fingon pisteellä.
Fingon vinkit ja välineet tulevaisuuden käyttämiseen kokonaisuudessaan löytyy täältä, tutustu muihinkin materiaaleihin.

Ota yhteyttä

  • Asiantuntija, oppiminen Anni Vihriälä

    Työni pääsisältö on oppimisen mahdollistaminen: uusien ajattelutapojen ja työkalujen tuominen järjestökentälle jäsenjärjestöjen osaamista vahvasti hyödyntäen. Globaalikasvatus, kehitysyhteistyö, vaikuttamistyö ja viestintä vievät kaikki kohti kestävää tulevaisuutta ja ihmisoikeuksien toteutumista. Työssäni suunnittelen ja toteutan koulutuksia, oppimistilaisuuksia ja -prosesseja. Innostuneena teen työtäni osana muutosvoimaa kohti kestävämpää ja oikeudenmukaisempaa maailmaa.