Kuvassa Mahdollisuuksien tori -ilmapalloja toritapahtumassa.

Mahdollisuuksien tori

Fingon koordinoimat Mahdollisuuksien torit tuovat yhteen järjestöt, vapaaehtoiset, esiintyjät ja aktiiviset kansalaiset. Tule mukaan toteuttamaan oman paikkakuntasi toria!

Mahdollisuuksien torit innostavat ihmisiä ympäri Suomen vaikuttamaan reilumman maailman puolesta, osallistumaan järjestöjen toimintaan ja tutustumaan paikalliseen kulttuurien kirjoon. Torit ovat kaikille avoimia ilmaistapahtumia, joita järjestetään vuosittain noin 10-15 paikkakunnalla eri puolilla Suomea.

Mahdollisuuksien toreilla puhutaan meitä kaikkia koskettavista globaaleista aiheista: ilmastonmuutoksesta, pakolaisuudesta, ihmisoikeuksista, ympäristökysymyksistä, kulttuurien moninaisuudesta ja yhteisöllisyydestä. Toreilla jokainen voi löytää oman tapansa toimia reilumman ja kestävämmän maailman puolesta. 

Vaasalaiset aktiivit järjestivät ensimmäisen Mahdollisuuksien torin 1980-luvulla. Tänäkin päivänä Mahdollisuuksien toreja ovat suunnittelemassa ja toteuttamassa monet paikalliset järjestöt ja vapaaehtoiset. Fingosta saat apua, tukea ja vinkkejä onnistuneen toritapahtuman järjestelyihin. Torin järjestäjänä pääset mukaan Mahdollisuuksien torien verkostoon, jossa saat koulutusta ja vertaistukea tapahtuman järjestämiseen. Mahdollisuuksien tori on rekisteröity tavaramerkki. Nimeä saavat käyttää Mahdollisuuksien tori -verkoston jäsenkaupungit, jotka hyväksyvät verkoston säännöt (pdf).

Tykkää myös Fingon Globaalikasvatuksen Facebook-sivusta, niin kuulet ajankohtaisen globaalikasvatustiedon lisäksi tulossa olevista Mahdollisuuksien toreista. Fingon Flickristä voit katsoa kuvia viime vuosien Mahdollisuuksien toreilta.

Paikkakunnat

Mahdollisuuksien toreja järjestetään vuosittain 10-15 paikkakunnalla ympäri Suomen. Tältä sivulta pääset eri paikkakuntien Mahdollisuuksien torien Facebook-sivuille.

Alla olevaa listaa päivitetään, kun torin päivämäärä tai tieto välivuodesta varmistuu. Jos olet kiinnostunut toreista tai tietyn torin järjestämisestä, niin ota yhteyttä Fingon vapaaehtoistoiminnan kehittämisen asiantuntijaan Jaana Viirimäkeen (jaana.viirimaki@fingo.fi).

Vuoden 2024 vahvistuneet torit

Tampereen Sosiaalifoorumi ja Mahdollisuuksien tori
18.5. klo 11-16 Väinö Linnan aukio

Kajaanin Mahdollisuuksien tori
25.5. klo 10-14 Kajaanin kauppatori

Vaasan Mahdollisuuksien tori
25.5. klo 12-15 Vaasan tori

Maailma kylässä -festivaalin Mahdollisuuksien tori
25.-26.5. Suvilahti

Lahden Mahdollisuuksien tori
8.6. klo 11-16 Lahden Satama

Lappeenrannan Mahdollisuuksien tori
Etkot 30.8. 13-16, tori 31.8. 15-18

Savonlinnan Mahdollisuuksien tori
31.8. Savonlinnan kauppatori

Vantaan Mahdollisuuksien tori
31.8. Tikkurila

Imatran Mahdollisuuksien tori
6.9. klo 15-20 Monikulttuurikeskus Kipinä

Hämeenlinnan Mahdollisuuksien tori
14.9. Kumppanuustalo

Turun Mahdollisuuksien tori
15.9.

Kuopion Mahdollisuuksien tori
9.11. Kauppakeskus Matkus

Mikkelin Mahdollisuuksien tori
20.11. Kirjasto

Näiden torien ajankohta ei vielä ole tiedossa:

Forssan Mahdollisuuksien tori

Joensuun Mahdollisuuksien tori


Toreja on järjestetty myös näissä kaupungeissa:

Espoo, Hyvinkää, Jyväskylä, Lieksa, Loviisa, Maarianhamina, Oulu, Porvoo, Rovaniemi ja Viitasaari.