Kuvassa Mahdollisuuksien tori -ilmapalloja toritapahtumassa.

Mahdollisuuksien tori

Fingon koordinoimat Mahdollisuuksien torit tuovat yhteen järjestöt, vapaaehtoiset, esiintyjät ja aktiiviset kansalaiset. Tule mukaan toteuttamaan oman paikkakuntasi toria!

Mahdollisuuksien torit innostavat ihmisiä ympäri Suomen vaikuttamaan reilumman maailman puolesta, osallistumaan järjestöjen toimintaan ja tutustumaan paikalliseen kulttuurien kirjoon. Torit ovat kaikille avoimia ilmaistapahtumia, joita järjestetään vuosittain noin kahdellakymmenellä paikkakunnalla eri puolilla Suomea.

Mahdollisuuksien toreilla puhutaan meitä kaikkia koskettavista globaaleista aiheista: ilmastonmuutoksesta, pakolaisuudesta, ihmisoikeuksista, ympäristökysymyksistä, kulttuurien moninaisuudesta ja yhteisöllisyydestä. Toreilla jokainen voi löytää oman tapansa toimia reilumman ja kestävämmän maailman puolesta. 

Vaasalaiset aktiivit järjestivät ensimmäisen Mahdollisuuksien torin 1980-luvulla. Tänäkin päivänä Mahdollisuuksien toreja ovat suunnittelemassa ja toteuttamassa monet paikalliset järjestöt ja vapaaehtoiset. Fingosta saat apua, tukea ja vinkkejä onnistuneen toritapahtuman järjestelyihin. Ota yhteyttä Fingon vapaaehtoistoiminnan kehittämisen asiantuntijaan, jos torit kiinnostavat. Torin järjestäjänä pääset mukaan Mahdollisuuksien torien verkostoon, jossa saat koulutusta ja vertaistukea tapahtuman järjestämiseen. Mahdollisuuksien tori on rekisteröity tavaramerkki. Nimeä saavat käyttää Mahdollisuuksien tori -verkoston jäsenkaupungit, jotka hyväksyvät verkoston säännöt (pdf).

Tykkää myös Fingon Globaalikasvatuksen Facebook-sivusta, niin kuulet ajankohtaisen globaalikasvatustiedon lisäksi tulossa olevista Mahdollisuuksien toreista. Fingon Flickristä voit katsoa kuvia viime vuosien Mahdollisuuksien toreilta.

Paikkakunnat

Mahdollisuuksien toreja järjestetään vuosittain parillakymmenellä paikkakunnalla ympäri Suomen. Tältä sivulta pääset oman paikkakuntasi Mahdollisuuksien torin Facebook-sivulle.

Alla olevaa listaa päivitetään, kun torin päivämäärä tai tieto välivuodesta varmistuu. Jos olet kiinnostunut torin järjestämisestä, niin ota yhteyttä Fingoon Jaana Viirimäkeen (jaana.viirimaki@fingo.fi).

Vuoden 2022 torit

Lahden Mahdollisuuksien tori
15.5.2022 klo 11-15 Lahden satama

Vantaan Mahdollisuuksien tori
21.5.2022 klo 11-17 Hakunilan urheilupuisto

Kuopion Mahdollisuuksien tori
24.5.2022 klo 16-18 Kompassin tilat (Kauppakatu 40-42) järjestöjen keskustelutilaisuus
ja 28.5.2022 klo 11-12.30 Kuopion tori

Maailma kylässä -festivaalin Mahdollisuuksien tori
29.5.2022 klo 11-19 Helsingin kauppatori

Vaasan Mahdollisuuksien tori
18.6.2022 klo 11-14 Vaasan kauppatori

Hämeenlinnan Mahdollisuuksien tori
8.10.2022 Kumppanuustalo

Alla olevat kaupungit eivät vielä ole ilmoittaneet päivämäärää:

Espoon Mahdollisuuksien tori

Forssan Mahdollisuuksien tori

Hyvinkään Mahdollisuuksien tori

Joensuun Mahdollisuuksien tori

Jyväskylän Mahdollisuuksien tori

Kajaanin Mahdollisuuksien tori

Lappeenrannan Mahdollisuuksien tori

Lieksan Mahdollisuuksien tori

Loviisan Rauhanfoorumi ja Mahdollisuuksien tori

Möjligheternas Torg Mariehamn

Mikkelin Mahdollisuuksien tori

Oulun Mahdollisuuksien tori

Porvoon Mahdollisuuksien tori

Savonlinnan Mahdollisuuksien tori

Tampereen Sosiaalifoorumi ja Mahdollisuuksien tori

Turun Mahdollisuuksien tori