Kuvassa Mahdollisuuksien tori -ilmapalloja toritapahtumassa.

Mahdollisuuksien tori

Fingon koordinoimat Mahdollisuuksien torit tuovat yhteen järjestöt, vapaaehtoiset, esiintyjät ja aktiiviset kansalaiset. Tule mukaan toteuttamaan oman paikkakuntasi toria!

Mahdollisuuksien torit innostavat ihmisiä ympäri Suomen vaikuttamaan reilumman maailman puolesta, osallistumaan järjestöjen toimintaan ja tutustumaan paikalliseen kulttuurien kirjoon. Torit ovat kaikille avoimia ilmaistapahtumia, joita järjestetään vuosittain noin kahdellakymmenellä paikkakunnalla eri puolilla Suomea.

Mahdollisuuksien toreilla puhutaan meitä kaikkia koskettavista globaaleista aiheista: ilmastonmuutoksesta, pakolaisuudesta, ihmisoikeuksista, ympäristökysymyksistä, kulttuurien moninaisuudesta ja yhteisöllisyydestä. Toreilla jokainen voi löytää oman tapansa toimia reilumman ja kestävämmän maailman puolesta. 

Vaasalaiset aktiivit järjestivät ensimmäisen Mahdollisuuksien torin 1980-luvulla. Tänäkin päivänä Mahdollisuuksien toreja ovat suunnittelemassa ja toteuttamassa monet paikalliset järjestöt ja vapaaehtoiset. Fingosta saat apua, tukea ja vinkkejä onnistuneen toritapahtuman järjestelyihin. Torin järjestäjänä pääset mukaan Mahdollisuuksien torien verkostoon, jossa saat koulutusta ja vertaistukea tapahtuman järjestämiseen. Mahdollisuuksien tori on rekisteröity tavaramerkki. Nimeä saavat käyttää Mahdollisuuksien tori -verkoston jäsenkaupungit, jotka hyväksyvät verkoston säännöt (pdf).

Tykkää myös Fingon Globaalikasvatuksen Facebook-sivusta, niin kuulet ajankohtaisen globaalikasvatustiedon lisäksi tulossa olevista Mahdollisuuksien toreista. Fingon Flickristä voit katsoa kuvia viime vuosien Mahdollisuuksien toreilta.

Paikkakunnat

Mahdollisuuksien toreja järjestetään vuosittain parillakymmenellä paikkakunnalla ympäri Suomen. Tältä sivulta pääset eri paikkakuntien Mahdollisuuksien torien Facebook-sivuille.

Alla olevaa listaa päivitetään, kun torin päivämäärä tai tieto välivuodesta varmistuu. Jos olet kiinnostunut toreista tai tietyn torin järjestämisestä, niin ota yhteyttä Fingon vapaaehtoistoiminnan kehittämisen asiantuntijaan Jaana Viirimäkeen (jaana.viirimaki@fingo.fi).

Vuoden 2023 torit

Tampereen Sosiaalifoorumi ja Mahdollisuuksien tori
18.5.2023 klo 11-16 Väinö Linnan aukio

Lahden Mahdollisuuksien tori
21.5.2023 klo 11-15 Lahden satama

Kuopion Mahdollisuuksien tori
27.5.2023 klo 12-16 Kuopion tori

Vaasan Mahdollisuuksien tori
27.5.2023 klo 11-14 Vaasan kauppatori

Maailma kylässä -festivaalin Mahdollisuuksien tori
27.-28.5.2023 Suvilahti

Lappeenrannan Mahdollisuuksien tori
26.8.2023 Lappeenrannan Satama ja Kasinopuisto

Forssan Mahdollisuuksien tori
2.9.2023 klo 10-14

Savonlinnan Mahdollisuuksien tori
2.9.2023 klo 10-14

Hämeenlinnan Mahdollisuuksien tori
9.9.2023 Kumppanuustalo

Joensuun Mahdollisuuksien tori
9.9.2023 Joensuun tori

Turun Mahdollisuuksien tori
17.9.2023 Brinkkalan piha

Mikkelin Mahdollisuuksien tori
24.11. klo 18-22 Mikkelin kirjasto

Alla olevat kaupungit eivät vielä ole ilmoittaneet päivämäärää:

Espoon Mahdollisuuksien tori

Hyvinkään Mahdollisuuksien tori

Jyväskylän Mahdollisuuksien tori

Kajaanin Mahdollisuuksien tori

Lieksan Mahdollisuuksien tori

Loviisan Rauhanfoorumi ja Mahdollisuuksien tori

Möjligheternas Torg Mariehamn

Oulun Mahdollisuuksien tori

Porvoon Mahdollisuuksien tori

Vantaan Mahdollisuuksien tori

Viitasaaren Mahdollisuuksien tori