Kuva: Tuomas Tiainen / Fingo

Jäsenpalvelut

Tältä sivulta löydät Fingon jäsenien jäsenetuja. Lue lisää palveluistamme Palvelut-osiosta.

Edullisemmat koulutukset

Fingon jäsenjärjestöt saavat osallistua koulutuksiin edulliseen jäsenhintaan.

Monipuoliset neuvontapalvelut

Fingon neuvojat auttavat, kun suunnittelet hanketta, arvioit sen tuloksia tai etsit uusia yhteistyökumppaneita. Meiltä saat neuvoja niin kehitysyhteistyöhön, globaalikasvatukseen, kehitysviestintään kuin rahoituksen löytämiseen.

Edullisemmat hinnat ja automaattinen pääsy Maailma kylässä -festivaalille

Fingon jäsenjärjestöt pääsevät halutessaan suoraan Maailma kylässä -festivaalille ja maksavat näytteilleasettajana edullisemman hinnan kuin muut.

Huom. Jotta järjestö pääsee Fingon jäsenenä festareille, täytyy olla liittynyt jäseneksi edellisen vuoden loppuun mennessä.

Ilmaiset kokoustilat

Tarjoamme kokoustiloja jäsenjärjestöjemme käyttöön ilmaiseksi. Tilat sijaitsevat Helsingin Sörnäisissä osoitteessa Lintulahdenkuja 10 (2. krs). Tiedot ja varaukset: Kokoustilat.

Edunvalvonta

Jäsenjärjestöjämme yhdistää laajasti tavoite vahvistaa kansalaisyhteiskuntaa. Jäsenistömme etujen valvonta on siis osa kansalaisyhteiskunnan toimintaedellytysten vahvistamista ja turvaamista. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että edunvalvontatyöllä luodaan järjestötoimijoille tilaa toimia kehitysyhteistyön ja kestävän kehityksen parissa. Ylläpidämme yhteyksiä päättäjiin, virkahenkilöihin ja rahoittajiin, olemme mukana järjestöjä ohjaavissa prosesseissa, vaikutamme siihen, että järjestöillä olisi hyvät edellytykset toimia aktiivisesti reilumman maailman puolesta.

Fingo Powerbank

Fingo Powerbank tukee jäsenjärjestöjen kehitysyhteistyötä kolmella sektorilla: innovaatiot, tekniset ratkaisut ja yritysyhteistyö.

Työryhmät ja verkostot

Fingon verkostot ja työryhmät tarjoavat järjestöille ja aktiivisille kansalaisille mahdollisuuden innostavaan yhteistyöhön ja vuoropuheluun.

Yhteiset tilaisuudet

Järjestämme mielellämme tilaisuuksia jäsentemme kanssa. Jos teillä on idea kehitysaiheisesta tilaisuudesta tai tapahtumasta, joka olisi kiinnostava laajemmalle jäsenjoukolle, olethan yhteydessä! Käytössänne ovat Fingon laajat viestintäkanavat, kokoontumistilat, fasilitointiosaaminen ja asiantuntemus. Laita viesti ideastasi osoitteeseen jasenpalvelut@fingo.fi.

Verkostoiminen ja vertaistuki

Järjestöjen verkostoiminen keskenään ja muiden toimijoiden kanssa on yksi Fingon perustehtävistä. Järjestämme tilaisuuksia monista eri teemoista, ja yksi tavoite on aina verkottaa jäseniä eri tahojen kanssa. Myös vertaistuki järjestöjen kesken on kullanarvoista. Fingon jäsenenä pääset osaksi laajaa järjestöjoukkoa, josta löytyy valtavasti osaamista niin kehitysyhteistyöstä, globaalikasvatuksesta kuin kehityspoliittisesta vaikuttamisesta. Yhdessä oppiminen, jakaminen ja tuen antaminen on aina vain tärkeämpää jatkuvasti epävarmemmaksi muuttuvassa maailmassa.

Tuki globaalikasvatukselle

Globaalikasvatus lisää kaikenikäisten kansalaisten ymmärrystä siitä, miten jokainen meistä on kytköksissä maailmanlaajuisiin ilmiöihin ja voi omalla toiminnallaan edistää globaalia oikeudenmukaisuutta. Tällä toiminnalla tavoitellaan yhteiskunnallista muutosta ja vaikutetaan yhteiskunnallisiin rakenteisiin, jotka ylläpitävät ja syventävät globaalia eriarvoisuutta.

Fingo koordinoi laajaa globaalikasvatusjärjestöjen verkostoa, tekee vaikuttamistyötä, seuraa alan tutkimusta ja pyrkii yhteistyöhön mahdollisimman monien tahojen kanssa vaikuttavuuden lisäämiseksi. Lue lisää ja tule mukaan: globaalikasvatus.fi.

Tuki yritysyhteistyölle

Tuemme jäseniämme yritysyhteistyön suunnittelussa ja toteutuksessa. Autamme yhteistyöstä kiinnostuneita järjestöjä ja yrityksiä löytämään toisensa ja hyödyntämään uusia mahdollisuuksia köyhyyden ja eriarvoisuuden vähentämiseen.

Viestintäkanavat kehityskysymysten ja järjestötyön seuraamiselle

Tuotamme monipuolisesti tietoa Suomessa kehityskysymyksistä, ajankohtaisia uutisia ja tuomme esiin järjestöjen työtä ja tuloksia. Fingo.fi, uutiskirjeemme sekä sosiaalisen median kanavamme tarjoavat jatkuvasti uutta ja ajankohtaista sisältöä erityisesti Fingon jäsenjärjestöjä kiinnostavista aiheista.

Sähköpostilistoillamme jäsenet voivat itsekin ilmoittaa laajalle vastaanottajajoukolle järjestöjensä tapahtumista, lähettää kommentointipyyntöjä tai mitä tahansa muuta koko järjestökenttää koskevaa asiaa.

Jäsenjärjestömme saavat joka kuukausi jäsenkirjeen, jossa kerromme nimenomaan jäsenistölle tärkeimmät tapahtumat ja uutiset.

Jäsenille tarkoitettu Fingon jäsenet -facebook-ryhmä on avoin tiedotus- ja keskustelukanava kaikille jäsenjärjestöille.

Maailman Kuvalehti

Julkaisemme myös Maailman Kuvalehteä, joka kertoo tarinoita ympäri maailman, taustoittaa ja syventää uutisvirtaa. Lehdessä esitellään myös Fingon jäsenjärjestöjen tekemää työtä.

Jäsenjärjestö voi halutessaan tilata yhden kappaleen Maailman Kuvalehteä maksutta. Tilaus lähetetään osoitteeseen: maailmankuvalehti@jaicom.com. Viestissä on mainittava jäsenjärjestön nimi ja, että kyseessä on maksuton jäsenetu.

Fingon ulkoiset jäsenedut

DevelopmentAid

DevelopmentAid on tietopalvelu kansainvälisen kehitysyhteistyön sekä taloudellisen ja humanitaarisen avun parissa työskenteleville sidosryhmille. Palvelun missiona on tarjota ajantasaista ja hyödyllistä tietoa kehityssektorilla toimiville organisaatioille ja henkilöille. DevelopmentAid’in työkalut auttavat järjestöjä löytämään ja muodostamaan kumppanuuksia kansainvälisiä ja kansallisia projekteja varten.

Fingon jäsenjärjestöillä on mahdollisuus hyödyntää DevelopmentAid’in palveluja maksutta toukokuuhun 2025 asti. Lisätietoa palvelun hyödyntämisestä: jasenpalvelut@fingo.fi.

Ravintolakolmio

Fingo on neuvotellut jäsenilleen tarjoushinnan Ravintolakolmion kanssa. Ravintolakolmio tarjoaa erilaisten tapaamisten, kokousten ja tapahtumien järjestämiseen monipuolisen ja kattavan valikoiman erilaisia tiloja. Fingon jäsenjärjestöt saavat 10 % edun Ravintolakolmion omistamissa ravintoloissa.

Tutustu tarjoukseen tarkemmin.