Yritysten ja järjestöjen yhteistyö kannustaa uudenlaiseen ajatteluun ja innovatiivisiin ratkaisuihin. Fingo tukee järjestöjä yritysyhteistyön suunnittelussa ja toteuttamisessa.
Yksityisellä sektorilla on merkittävä vaikutus globaalin kehityksen suuntaan. Siksi on tärkeää, että myös yritykset saadaan mukaan rakentamaan kestävää kehitystä ja reilumpaa maailmaa. Fingo auttaa yhteistyöstä kiinnostuneita järjestöjä ja yrityksiä löytämään toisensa ja hyödyntämään uusia mahdollisuuksia köyhyyden ja eriarvoisuuden vähentämiseen.
Kehitysyhteistyökenttä muuttuu jatkuvasti. Muun muassa älypuhelinten yleistyminen kehittyvissä maissa on mullistanut kehitysyhteistyön mahdollisuuksia esimerkiksi helpottamalla tiedonvälitystä, yhteydenpitoa, rahan lähettämistä ja jopa lääkäripalvelujen saatavuutta. Yritykset voivat tarjota eväitä innovatiiviseen yhteistyöhön, jonka avulla järjestöt pystyvät paremmin vastaamaan muutoksiin ja hyödyntämään uusia ratkaisuja. Kun yhteistyö on hyvin suunniteltua ja perustuu yhteisiin tavoitteisiin ja luottamukseen, järjestöt ja yritykset voivat löytää täysin uudenlaisia tapoja vaikuttaa ja toimia.
Esimerkkejä järjestöjen ja yritysten yhteistyöstä
Fida ja Lunette jakavat kuukautiskuppeja Tansaniassa.
Kehitysjärjestö Fida on aloittanut yhteistyön suomalaisyritys Luneten ja sen kenialaisen yhteistyökumppani The Cupin kanssa. Hankkeessa jaetaan kestäviä kuukautissuojia tytöille ja koulutetaan paikallisia hanketyöntekijöitä, jotta he voivat opastaa suojien käytössä.
Yritykset ja järjestöt järjestävät konttikouluja Nepaliin.
Finnpartnershipin tukemassa hankkeessa Kirkon Ulkomaanapu ja Vammaiskumppanuus ry lähtivät yhteistyöhön monialayritys Combi Worksin ja insinöörisuunnittelutoimisto Elomaticin kanssa. Tavoitteena on saada Nepaliin tilapäisiä koulurakennuksia, jotka toimisivat vammaisten lasten ehdoilla.
Suomen World Vision ja Logonet kehittivät äitiyspakkauksen pakolaisleireille.
Kehitysjärjestö Suomen World Vision ja suomalainen Logonet Ltd loivat yhteistyössä äitiyspakkauksen, joka sopii pakolaisleireille ja vaativiin olosuhteisiin kehittyvissä maissa. Logonet on toimittanut tuotteita suomalaisiin äitiyspakkauksiin 15 vuoden ajan.
Plan Suomi ja Pajat Solutions loivat sovelluksen nopeaan tiedonvälitykseen.
Poimapper-mobiilisovelluksen avulla voidaan kerätä suuria määriä tietoa nopeasti vaikeissakin olosuhteissa. Filippiineillä sitä on käytetty tiedonkeräykseen ja katastrofiavun koordinointiin Haiyan-taifuunin tuhoalueilla ja Thaimaassa sillä on seurattu reaaliaikaisesti tuberkuloosista kärsivien siirtotyöläisten sijaintia, terveydentilaa ja pääsyä terveyspalveluihin.
Mistä yritysyhteistyö kannattaa aloittaa?
Mieti, mitä yritysyhteistyöllä haetaan.
Onko kyseessä pelkkä varainhankinta vai onko yhteistyölle asetettu myös kunnianhimoisempia tavoitteita? Ensimmäisessä vaiheessa on hyvä selvittää oman järjestön asenteita ja motivaatiota resursseja vaativan yhteistyösuhteen käynnistämiseen.
Kartoita omaa osaamista ja resursseja.
Järjestöillä on hallussaan valtavasti yrityksille arvokkaita taitoja ja asiantuntemusta. Mieti, mitä annettavaa juuri sinun järjestölläsi on ja miksi yritysten kannattaa tehdä yhteistyötä kanssasi.
Tule Fingon koulutuksiin.
Fingo järjestää yritysyhteistyön koulutuksia, joissa pääset kuulemaan yritysten ja järjestöjen asiantuntijoita, oppimaan toisten kokemuksista ja verkostoitumaan muiden järjestöjen kanssa.
Hyödynnä Fingon neuvontaa.
Tarjoamme ilmaista neuvontaa yritysyhteistyöstä kaikille jäsenillemme. Ota yhteyttä niin mietitään yhdessä, miten yhteistyö toimisi parhaiten järjestössäsi.
Tutustu muiden tahojen antamaan tukeen ja rahoitukseen.
Finnpartnership tarjoaa rahoitusta, kontakteja ja neuvoja suomalaisille yrityksille ja järjestöille, jotka ovat kiinnostuneita yritystoiminnan viemisestä kehittyviin maihin. Kannattaa tutustua myös kansainvälisiin rahoitusmahdollisuuksiin kohdemaassa. Lisää tietoa rahoituksesta löydät Mistä rahoitusta? -sivulta.