Kolme henkilöä keskustelee Fingon Educa-messuständillä.
Kuva: Mika Niskanen.

Neuvonta

Hyödynnä Fingon maksutonta neuvontaa ja vinkkejä järjestötyön tärkeimmissä kysymyksissä.

Fingon neuvojat auttavat, kun suunnittelet hanketta, arvioit sen tuloksia tai etsit uusia yhteistyökumppaneita. Meiltä saat neuvoja niin kehitysyhteistyöhön, globaalikasvatukseen, kehitysviestintään kuin rahoituksen löytämiseen.  

Kun tarvitset apua, varaa aika neuvontaan sähköpostilla tai puhelimitse. Neuvojan kanssa käydyt keskustelut ovat luottamuksellisia.

Kehitysyhteistyöneuvonta  

Kehitysyhteistyöneuvonta on suunnattu erityisesti järjestöjen edustajille, jotka kaipaavat sparrausta työnsä laadukkaaseen suunnitteluun, toteutukseen ja seurantaan. Myös kehitysyhteistyön aloittamisesta kiinnostuneet yksittäiset henkilöt ja ryhmät voivat ottaa yhteyttä. Voit olla yhteydessä meihin käytännön hanketyön kaikissa vaiheissa osoitteessa kehyneuvonta@fingo.fi tai Helena Nevalaiseen, helena.nevalainen@fingo.fi.

Globaalikasvatus- ja viestintäneuvonta  

Järjestöjen globaalikasvatusta ja kehitysviestintää toteuttavat toimijat saavat neuvonnasta tukea työnsä suunnitteluun, toteutukseen ja seurantaan. Neuvontaa tarjotaan erityisesti ulkoministeriön viestintä- ja globaalikasvatustukea (VGK) hyödyntäville järjestöille, mutta neuvomme myös yleisemmin globaalikasvatukseen, kehitysviestintään ja kampanjointiin liittyvissä kysymyksissä.

Viestintä- ja globaalikasvatustuen hakuaika on päättynyt. Seuraava haku aukeaa mahdollisesti vuonna 2024. Lisätietoja saat osoitteesta vgkneuvonta@fingo.fi.

Globaalikasvatukseen ja kehitysviestintään liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä Anna Kivimäki-Pelluziin.

Ota yhteyttä

  • Asiantuntija, järjestöjen kehitysyhteistyö Helena Nevalainen

    Tuen järjestöjä kehitysyhteistyöhankkeisiin liittyvissä kysymyksissä (suunnittelussa, seurannassa, arvioinnissa). Nautin työni monipuolisuudesta ja siitä, että yhden päivän aikana voin järjestöedustajien kanssa keskustella eri puolilla maailmaa olevista yhteistyökuvioista. Voimme yhdessä miettiä ratkaisuja haasteellisiin tilanteisiin tai iloita pienistä onnistumisista. Uskon että kansalaisyhteiskunnan vahvistuminen omalta osaltaan johtaa oikeudenmukaisempaan maailmaan.