Kuva: Mika Niskanen / Fingo

Neuvonta

Hyödynnä Fingon maksutonta neuvontaa ja vinkkejä järjestötyön tärkeimmissä kysymyksissä.

Fingon neuvojat auttavat, kun suunnittelet hanketta, arvioit sen tuloksia tai etsit uusia yhteistyökumppaneita. Meiltä saat neuvoja niin kehitysyhteistyöhön, globaalikasvatukseen, kehitysviestintään kuin rahoituksen löytämiseen.  

Kun tarvitset apua, varaa aika neuvontaan sähköpostilla tai puhelimitse. Neuvojan kanssa käydyt keskustelut ovat luottamuksellisia.

Kehitysyhteistyöneuvonta  

Kehitysyhteistyöneuvonta on suunnattu erityisesti järjestöjen edustajille, jotka kaipaavat sparrausta työnsä laadukkaaseen suunnitteluun, toteutukseen ja seurantaan. Myös kehitysyhteistyön aloittamisesta kiinnostuneet yksittäiset henkilöt ja ryhmät voivat ottaa yhteyttä. Voit olla yhteydessä meihin käytännön hanketyön kaikissa vaiheissa osoitteessa kehyneuvonta@fingo.fi.  

Globaalikasvatus- ja viestintäneuvonta  

Järjestöjen globaalikasvatusta ja kehitysviestintää toteuttavat toimijat saavat neuvonnasta tukea työnsä suunnitteluun, toteutukseen ja seurantaan. Neuvontaa tarjotaan erityisesti ulkoministeriön viestintä- ja globaalikasvatustukea (VGK) hyödyntäville järjestöille, mutta neuvomme myös yleisemmin globaalikasvatukseen, kehitysviestintään ja kampanjointiin liittyvissä kysymyksissä.

Viestintä- ja globaalikasvatustuki avautuu järjestöjen haettavaksi seuraavan kerran 30.9.-14.11.2022. Fingo tarjoaa neuvontaa VGK-haussa ja kommentoi järjestöjen hakemuksia. Neuvonta-aikoja voi varata tälle sivulle päivitettävän linkin kautta 5.10. alkaen. Neuvonnat toteutetaan verkon välityksellä.

Lisätietoja saat osoitteesta vgkneuvonta@fingo.fi tai globaalikasvatuksen asiantuntijalta Anna Kivimäki-Pelluzilta (anna.kivimaki-pelluz@fingo.fi).

Ajanvaraus maksuttomaan hankeneuvontaan

Tällä hetkellä kaikki kehitysyhteistyöhankkeita koskevat neuvonta-ajat on varattu, mutta kehitysyhteistyöhankkeita koskevissa neuvonta-asioissa voit olla yhteydessä Helena Nevalaiseen.

VGK-neuvontaan voi varata aikoja tälle sivulle päivitettävän linkin kautta 5.10. alkaen. Aikoja on tarjolla välillä 26.10.–7.11. Lisätietoja vgk-neuvonnasta saat osoitteesta vgkneuvonta@fingo.fi.

Ota yhteyttä

  • Asiantuntija, järjestöjen kehitysyhteistyö Helena Nevalainen

    Tuen järjestöjä kehitysyhteistyöhankkeisiin liittyvissä kysymyksissä (suunnittelussa, seurannassa, arvioinnissa). Nautin työni monipuolisuudesta ja siitä, että yhden päivän aikana voin järjestöedustajien kanssa keskustella eri puolilla maailmaa olevista yhteistyökuvioista. Voimme yhdessä miettiä ratkaisuja haasteellisiin tilanteisiin tai iloita pienistä onnistumisista. Uskon että kansalaisyhteiskunnan vahvistuminen omalta osaltaan johtaa oikeudenmukaisempaan maailmaan.