Rajattu kuva joukosta henkilöitä, joiden kädet pinottuina päällekkäin.
Kuva: PeopleImages / iStock

Fingon kevätkokous 2023

Suomalaiset kehitysjärjestöt – Finnish Development NGOs Fingo ry:n sääntömääräinen kevätkokous 2023

Aika: ti 23.5.2023 klo 12.30 alkaen (Huom! virallinen kevätkokous alkaa klo 15.30)
Paikka: Suvilahden Tiivistämö (Sörnäisten rantatie 22/Kaasutehtaankatu 1, Helsinki). Kokoukseen voi osallistua myös etäyhteyden kautta. Linkki lähetetään ilmoittautuneille.

Kokouskutsut lähetetään jäsenjärjestöjen yhteyshenkilöiden sähköpostiosoitteisiin sekä yhdistyksen yleisosoitteeseen viimeistään 5.5.2023. Jos haluat tarkistaa tai päivittää järjestösi yhteyshenkilön, laitathan viestin: sara.levanen@fingo.fi.

Ilmoittautuminen

HUOM: Kevätkokoukseen tulee ilmoittautua viimeistään perjantaihin 19.5.2023 mennessä.

Ilmoitathan ystävällisesti osallistumisestasi sähköisesti tällä verkkolomakkeella.

Valtakirjat

Pyydämme ystävällisesti lähettämään skannatun/kuvatun valtakirjan osoitteeseen info@fingo.fi viimeistään perjantaihin 19.5.2023 mennessä. Tämän jälkeen saapuneet valtakirjat eivät enää oikeuta osallistumaan kokoukseen äänivaltaisena edustajana. Valtakirjapohjan löydät tästä (pdf).

Ohjelma

Voimaa muutostyöhön 

Eriarvoistuminen ja ilmastonmuutos koettelevat ihmisiä ja yhteiskuntia ympäri maailmaa. Vapaan kansalaisyhteiskunnan tila horjuu ja ulko- ja turvallisuuspolitiikka on palannut keskustelun ytimeen Suomessakin. Kestävää kehitystä pitäisi edistää, mutta maailmaa samanaikaisesti haastavat erinäiset kriisit ovat hidastaneet ja vieneet kehitystä vuosikymmeniä taaksepäin.  

Millaista työtä järjestöjen olisi tehtävä sisäisesti ja yhdessä, jotta toimintaympäristön asettamiin haasteisiin pystytään vastaamaan? Mitkä ovat parhaat työkalut vaikuttaa yhdessä siihen, että yhteiskunnallinen muutos etenee toivomaamme suuntaan? Miten pidämme huolen omista voimavaroistamme tätä työtä tehdessämme? 

Kevään 2023 eduskuntavaalien jälkimainingeissa järjestöjen katseet kääntyvät tulevaisuuteen. Järjestöjen on aika miettiä, mitä viestejä ja millaiset lähtöasetelmat tuore vaalitulos antaa kansalaisyhteiskunnan toiminnalle tuleviksi vuosiksi. Missä määrin muutos lähtee meistä itsestämme? 

Muutosvoimaa kirittämään saapuu kouluttaja, työnohjaaja ja joogaopettaja Miia Toikka. Hänellä on pitkä työtausta kehitysyhteistyön ja -politiikan asiantuntijatehtävissä kansalaisjärjestöissä, valtionhallinnossa ja YK:lla. Miian lähestymistavassa muutosvoimaan kaikuu vahvana ajatus sisäisen ja ulkoisen muutoksen yhteydestä: olemisen ja kohtaamisen tavat vaikuttavat siihen, millaista maailmaa olemme luomassa.  

Aikataulu

12.30 Kevätkokoukseen ilmoittautuminen alkaa

13.00 Kevätkokouspäivän avaus ja käytännön ohjeistukset, juontaja Mika Niskanen

13.05 Seminaari: Voimaa muutostyöhön

13.0513.35 Miia Toikka: Muutoksentekijöiden voimavarat. Alustuspuheenvuoro ja harjoituksia.

Millä tavoin olemme yksilöinä ja yhteisöinä osa laajempaa systeemistä muutosta? Millaiset olemisen ja kohtaamisen tavat edistäisivät syvällistä muutosta kohti kestävämpää maailmaa?

13.35–13.45 Katsaus vaalitulokseen ja hallitusneuvotteluihin

Miten vaikutimme vaaleissa ja millaisia suuntaviivoja tulevalle vaalikaudelle käynnissä oleva hallituksen muodostaminen antaa ulko-ja turvallisuuspoliittisesta näkökulmasta? Ilmari Nalbantoglu ja Silla Ristimäki

13.45–14.25 Järjestöt muutosvoimana globaaleissa kysymyksissä nyt ja tulevalla hallituskaudella. Jäsenjärjestöjen paneeli ja yhteistä keskustelua.

14.25–14.35 Reflektiopuheenvuoro ja harjoitus, Miia Toikka

14.35–14.40 Päätöspuheenvuoro, Rilli Lappalainen

14.40 Uusien jäsenten esittely, haastattelemassa Rilli Lappalainen

Kodin kestot ry, United Diaspora ry, Liana ry, Suomen Operaatio Libero ry

15.00 Tauko, kahvia ja välipalaa

15.30 Fingon kevätkokous

Asialistalla:

Vaalivaliokunnan asettaminen

Toimintakertomus 2022

Tilinpäätös 2022

Tilintarkastajien lausunto

17.00-18.00 Juomia ja seurustelua. Mukana Powerbankin Peter Njuguna (Powerbank/Fida) ja Rosebellah Nyanchoka (Powerbank/ISF)

Asiakirjat

Toiminnanjohtajan kutsu

Kevätkokouskutsu

Valtakirjapohja

Esityslista

Pöytäkirja

Liite 3A Kokouskutsu

Liite 6A Vaalivaliokunnan kokoonpano

Liite 7A Toimintakertomus 2022

Liite 8A Tilinpäätös 2022

Liite 9A Tilintarkastajien lausunto

Etäosallistumisohje

Jäsenjärjestöjen äänimäärät

Saapuminen Tiivistämölle ja esteettömyys

Tiivistämö sijaitsee keskellä Suvilahden kulttuuri- ja tapahtuma-aluetta rakennuksessa numero 5. Sisääntulo alueelle osoitteista Sörnäisten rantatie 22 ja Kaasutehtaankatu 1. Lisätietoa Tiivistämöstä.

Tiivistämölle on esteetön kulku pääovien vasemmalla puolella sijaitsevasta ovesta, joka on merkitty esteettömyydestä kertovalla kyltillä. Ovi vie Lämpiö-tilaan, josta pääsee pyörätuolihissillä Tiivistämön salin puolelle. Esteetön WC sijaitsee Tiivistämön aulassa.

Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee sisäänkäynnin läheisyydessä (etäisyys enintään 5 metriä), josta sisäänkäynnille pääsee siirtymään sujuvasti. Tiivistämölle pääsee ajamaan Sörnäisten rantatieltä ja Kalasataman kautta.