Globaali-lista

Globaali-lista on Fingon vilkkain järjestöaktiivien sähköpostilista, jolla kerrotaan lähes päivittäin  mielenkiintoisista järjestötapahtumista sekä välitetään työpaikkailmoituksia ja järjestötiedotteita. 

Listan aiempi nimi oli kehitysmaaliike-l.

Tilausosoite

globaali-join@lists.fingo.fi (otsikkorivi ja viesti tyhjänä)

Peruutusosoite

globaali-leave@lists.fingo.fi (otsikkorivi ja viesti tyhjänä)

Postitusosoite

globaali@lists.fingo.fi

Ylläpitäjä

Johanna Ikävalko, listat@fingo.fi.

Listan säännöt

Globaali-sähköpostilista on Fingon ylläpitämä avoin tiedotus- ja keskustelufoorumi suomalaiselle kehitysmaaliikkeelle.

Listalle toivotaan järjestöjen virallisia tiedotteita, tapahtumamainoksia sekä kurssi- ja työpaikkailmoituksia. Listalla voidaan myös käydä keskustelua kehitysmaaliikkeelle tärkeistä teemoista ja ilmaista poliittisia näkemyksiä.

Tapahtumailmoituksista tulee käydä selvästi ilmi vähintään seuraavat tiedot: tapahtuman järjestäjän nimi, tapahtuman teema, aika, paikka, maksullisuus/maksuttomuus ja lisätietojen antaja. Listalle postitettavia tapahtumatietoja kerätään myös Fingon verkkosivuilla olevaan tapahtumakalenteriin.

Listalle ei voi postittaa kaupallisia tiedotteita, jotka eivät ole erityisesti suunnattuja järjestöille tai liity jollain tavalla järjestötoimintaan.

Netiketti

Viestien lähettäjien odotetaan kunnioittavan ns. netikettiä eli olemaan kohteliaita sekä välttämään riitoja ja tahallista provosointia.

Fingo ei lain mukaan ole ns. päätoimittajavastuussa listan sisällöstä, mutta pyrkii kitkemään pois laittomuudet ja väärinkäytökset. Laitonta on esimerkiksi kiihottaminen kansanryhmää vastaan. Väärinkäytöksiksi luetaan muun muassa tahallinen harhaanjohtava viestintä ja epärehellinen taloudellisen voiton tavoittelu. Laittomia tai väärinkäytöksiä sisältäviä viestejä lähettävät henkilöt erotetaan listalta.

Listan tilaaminen

Globaali-listan tilauspyyntö lähetetään osoitteeseen globaali-join@lists.fingo.fi. Viestin otsikkorivillä ja tekstikentässä voi olla mitä vain tekstiä tai ne kummatkin voi jättää tyhjäksi. Kun olet lähettänyt tilausviestin, saat hetken kuluttua automaattisen vahvistuspyynnön. Vastaa vahvistuspyyntöviestiin niin, että et muuta otsikkoa. Muistathan lähettää tilauspyynnön siitä osoitteesta, johon haluat saada listan viestit.

Listan tilaaminen koosteviestinä

Globaali-listaa voi myös tilata ns. digest-muodossa eli päivittäisenä koosteviestinä. Tämä tarkoittaa sitä, että tilaaja saa sähköpostiinsa päivittäin korkeintaan yhden viestin, johon on koottu edellisen vuorokauden aikana lähetetyt viestit allekkain saman sähköpostin sisään. Jos listalla ei ole ollut liikennettä kyseisen vuorokauden aikana, koosteviestiäkään ei tule.

Jos koosteviestin haluaa tilata, asetuksiaan pääsee muuttamaan rekisteröitymällä ja kirjautumalla sisään osoitteeseen lists.fingo.fi. Sivulta pääsee näkemään listat, joille on liittynyt, ja vaihtamaan omia listakohtaisia asetuksiaan mm. toimitustyyppiä koosteeksi.

Digest-muotoinen lista peruutetaan samalla tavalla kuin muutkin listat. Ohjeet alla.

Viestien lähettäminen

Itse listalle ei postiteta join-, leave- tai request-osoitteeseen, vaan viesti lähetetään osoitteeseen globaali@lists.fingo.fi. Listalle lähetettävät viestit tulee otsikoida selkeästi eikä niihin suositella lisättäväksi liitetiedostoja (ks. kohta ”Liitetiedostot”). Fingon listat ovat suljettuja eli niihin voivat lähettää viestejä vain listan jäsenet.

Listan peruuttaminen

Globaali-listan peruutuspyyntö lähetetään osoitteeseen globaali-leave@lists.fingo.fi. Myös peruuttaminen pitää vahvistaa vastaamalla sähköpostiin, joka lähetetään peruuttajalle automaattisesti. Tämänkään viestin otsikkoa ei saa muuttaa.

Liitetiedostot

Listalle ei suositella lähetettäväksi liitetiedostoja. Jos sellainen pitää kuitenkin lähettää, koko voi olla enintään 200 kilotavua. Näin siksi, että listaa luetaan myös kehittyvissä maissa huonojen nettiyhteyksien takaa. Käytännössä kokorajoitus estää monien liitetiedostojen lähettämisen, mutta kevyet kuvattomat tekstitiedostot saattavat mennä läpi. Varminta on kuitenkin olla käyttämättä liitteitä.

Tuki

Jos peruuttaminen, tilaaminen tai jokin muu toimenpide ei näillä ohjeilla onnistu, kysy rohkeasti neuvoa osoitteesta listat@fingo.fi.

Arkisto

Henkilötietojen käsittely

Listan tilanneiden henkilöiden sähköpostiosoitteita käsitellään listaviestien lähettämiseksi ja tilaajamäärien selvittämiseksi. Sähköpostiosoitteita ei käytetä muuhun tarkoitukseen kuin listaviestien lähettämiseen. Osoitteita ei käytetä markkinoinnin tai myynnin kohdentamisessa eikä niitä luovuteta kolmannen osapuolen haltuun. Lue lisää Fingon sähköpostilistojen rekisteriselosteesta (pdf).