julkaisun kansikuva:perhe Afrikassa

Kansalaisjärjestöjen kehitysyhteistyö nyt

Miksi kansalaisjärjetöjen kehitysyhteistyötä tulisi tukea julkisin verovaroin? Kansalaisjärjestöjen kehitysyhteistyö nyt tiivistää järjestörahoituksen lähteet, kohteet ja kehityksen.

Tietoiskut

Kansalaisjärjestöjen kehitysyhteistyö on tutkitusti kustannustehokasta tavoittaen ihmiset siellä, missä tarve on suurin. Suomen tulisikin ohjata 15 prosenttia kehitysyhteistyövaroista järjestöjen kautta.

Tällä hetkellä kansalaisjärjestöjen kehitysyhteistyöhön ohjataan noin 12 prosenttia Suomen kehitysyhteistyövaroista. Euroissa se on 65 miljoonaa, mikä on 43 prosenttia vähemmän kuin vielä vuonna 2015.

Valtionavustusten lisäksi järjestöt keräävät merkittävän määrän yksityistä rahoitusta kehitysyhteistyöhön. Määrä oli noin 110 miljoonaa euroa vuonna 2016.

Ulkoministeriön teettämä riippumaton arviointi osoittaa, että ohjelmatukea saavien kansalaisjärjestöjen kehitysyhteistyö ja humanitaarinen apu ovat tuloksellista ja kustannustehokasta toimintaa, ja vastaavat ihmisten tarpeisiin ruohonjuuritasolla. Arvioinnin kahdessa ensimmäisessä osassa todetaan, että järjestöjen kehitysyhteistyöllä on saatu aikaan monipuolisia tuloksia. Arvioinnin kolmas osa valmistuu syksyllä 2017.

Sivumäärä 2
Kieli Suomi
Kirjoittajat Auli Starck, Sanna Rekola
Julkaistu 18.08.2017