Kuva: Julia Tavast

Fingon julkisen puhumisen mestarikurssi 2022

Kurssista pidettiin infotilaisuus 15.12. Katso tallenne infotilaisuudesta täältä.

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Fingon julkisen puhumisen mestarikurssin osallistujat keväälle 2022 on valittu. Kiitos kaikille hakemuksen lähettäneille.

Järjestämme keväällä 2022 puhetaitojen valmennuskurssin. Kurssi on prosessi, joka vahvistaa esiintymisrohkeutta ja puhumisen taitoja laaja-alaisesti ja huipentuu puhe-esityksiin muun muassa Maailma kylässä -festivaalilla. Julkisen puhumisen mestarikurssille valitaan 12 Fingon jäsenjärjestöjen edustajaa, jotka ovat motivoituneita kehittämään omaa osaamistaan ja jakamaan sitä eteenpäin omissa taustajärjestöissään.  Koulutuskokonaisuus ei vaadi aiempaa esiintymiskokemusta.

Kurssilla valmistetaan 12 huolella sparrattua puhe-esitystä, joissa kuuluu puhujiensa oma, ainutkertainen ääni. Esityksissä lähestytään isoja ilmiöitä ja teemoja ihmisten omien tarinoiden, kohtaamisten ja kokemusten kautta. Mikä on se tarina työstäsi, jonka haluat kertoa? Mikä kohtaaminen pysyy mielessäsi ja motivoi työhön? Minkä asian oivaltaminen on ollut käänteentekevää? Ja mitä tämä tarina kertoo järjestösi työstä ja maailmasta isommin ajateltuna?   

Koulutuskokonaisuuteen sisältyy:

  • Yhteinen työpaja 1: ke 9.2. klo 13-16
  • Yhteinen työpaja 2: ke 2.3. klo 13-16
  • Pienryhmätapaaminen 1 (1,5h) (ryhmät sopivat omat aikansa), maalis-toukokuu
  • Pienryhmätapaaminen 2 (1,5h) (ryhmät sopivat omat aikansa), maalis-toukokuu
  • Läpimenoharjoitus (aikataulu sovitaan esityksen mukaan)
  • Kenraaliharjoitus (aikataulu sovitaan esityksen mukaan)
  • Julkinen puhe-esitys (aikataulu sovitaan esityksen mukaan)
  • Koulutukseen kuuluu myös tapaamisten ulkopuolista itsenäistä työtä, mm. oman idean kirkastamista sekä esityksen rakentamista ja harjoittelemista.
  • Koulutukseen osallistujat sitoutuvat viemään oppejaan eteenpäin myös omassa organisaatiossaan järjestämällä workshopin kollegoilleen sekä toimimalla julkisen puhumisen sparraajana omassa järjestössään vuoden 2022 loppuun asti.

Koulutuskokonaisuudesta hyötyy sekä osallistuja että taustajärjestö. Siksi osallistujilta edellytetään myös taustajärjestön vapaamuotoinen suosituskirje.

Julkisen puhumisen mestarikurssin hinta on 180 euroa ja sen pitää Kaisa Osola. Hän toimii esiintymis- ja vuorovaikutustaitojen kouluttajana useissa yrityksissä ja yhteisöissä. Vuonna 2021 hän on tehnyt yhteistyötä mm. Maailma kylässä -festivaalin, Helsingin Sanomien, Plan Internationalin, Fairtrade Internationalin ja Aalto-yliopiston kanssa. 

Koulutuksessa lähtökohta on, että esiintyminen on taitolaji. Kukaan ei synny taitavaksi esiintyjäksi, mutta jokaisesta voi tulla sellainen. Taitoja kannattaa vahvistaa, sillä yhä useammassa tilanteessa puhuminen on paras keino vaikuttaa. Vaikuttavinta on, kun esiintyjä puhuu omana itsenään ja kertoo jotain asiantuntemuksensa ytimestä. Menestyä voi, vaikka jännittää.

Koulutukseen haetaan 20.1.2022 mennessä täyttämällä verkkolomake ja lähettämällä taustajärjestön suosituskirje osoitteeseen koulutus@fingo.fi.

Hae mukaan kurssille täyttämällä tämä verkkolomake.

Puheen valta kasvaa jatkuvasti. Tervetuloa mukaan!