Jäsenet

Keski-Suomen monikulttuuristen yhdistysten liitto Wari ry

Verkkosivut https://www.wari.fi
Esittely

Keski-Suomen monikulttuuristen yhdistysten liitto Wari ry perustettiin tammikuussa 2008. Perustamista edelsi jyväskyläläisten maahanmuuttajayhdistysten ja yleisen maahanmuuttajafoorumin tiimis työskentely, joka tapahtui yhteistyössä Jyväskylän kaupungin ja Keski-Suomen yhteisöjen tuki ry:n kanssa. Warin perustajajäseniä olivat Jyväskylän Kurdien yhteistoiminnan yhdistys ry, Keski-Suomen Afrikkalaisyhdistys ry, Jyväskylän Katulähetys ry, Jyväskylän Afganistanilainen yhdistys ry, Jyväskylän Fenis ry, Mosaiikki ry, Jyvälän Nuoret ry, Jyväskylä afgaanien kulttuuriyhdistys ry ja Afganistanin elokuvayhdistys ry.

Wari ry:n tarkoituksena on edistää monikulttuurisuusyhdistysten näkyvyyttä ja kuuluvuutta yhteiskunnassa sekä lisätä yhteistyötä ja vuorovaikutusta eri toimijoiden välillä. Wari järjestää vuosittain tapahtumia ajankohtaisista asioista, esimerkiksi Rasismin vastaisella viikolla. Wary on myös mukana Mahdollisuuksien torissa, Kuokkalan monikulttuurisessa Basaarissa ja MOVE-verkostossa Jyväskylässä. Warin Mahdollisuudet todeksi-hanke on tarkoitettu pitkäaikaistyöttömille maahanmuuttajataustaisille ihmisille. MaTo-ryhmätoiminta aktivoi kotoutumisajan jälkeen pitkäaikaistyötöntä maahanmuuttajaa työ- ja kouluelämään yksilö- ja ryhmälähtöisesti.

Wari on kalabarin kielen sana, joka tarkoittaa taloa ja tapaamispaikkaa, jossa voidaan puhua kaikkia koskevista asioista ja selvittää niitä. Samoin Wari on liitto, jossa toimitaan monikulttuurisuuteen liittyvien asioiden edistämiseksi.

Toimintamaa Finland