Kuvituskuva.
Siemenpuun ohjelmassa Maailma kylässä -festivaalilla keskustellaan hyvän ja kestävän elämän mahdollisuuksista. Kuva: Timo Kuronen

Maailma kylässä -festivaali aktivoi osallistumaan – kestävä tulevaisuus tehdään yhdessä 

Koko perheen ilmainen Maailma kylässä -festivaali käynnistyy virtuaalisena tänä lauantaina 29.5. verkossa maailmakylassa.fi. Suomalaiset kehitysjärjestöt Fingon järjestämän festivaalin teemana on tulevaisuus, jota tarkastellaan ohjelmassa monista näkökulmista ja eripuolilta maailmaa tulevien ihmisten äänellä.

Kuva: Timo Kuronen

– Koko maailma on valtavien haasteiden edessä. COVID-19-pandemian myötä saavutetussa kehityksessä on otettu reilusti takapakkia. Äärimmäinen köyhyys on kääntynyt kasvuun ja ilmastonmuutos etenee. Kehityskulku voidaan kääntää parempaan, mutta ratkaisujen aika on nyt, Fingon toiminnanjohtaja Juha-Erkki Mäntyniemi muistuttaa.

– Kestävä tulevaisuus ja YK:n Agenda 2030 -tavoitteiden saavuttaminen vaatii konkreettisia toimia niin valtioiden, elinkeinoelämän, kansalaisyhteiskunnan kuin yksilöidenkin osalta. Maailma kylässä -festivaalin kautta haluamme koota ihmisiä yhteen kestävien tulevaisuusvisioiden äärelle, sillä globaalit haasteet voidaan ratkaista vain yhdessä.

Vuodesta 1995 lähtien järjestetyn Maailma kylässä -festivaalin juuret ovat vahvasti kansalaisjärjestötoiminnassa. Suomen suurimpana järjestötapahtumana se on historiansa alusta asti aktivoinut ihmisiä toimimaan ja vaikuttamaan yksilöinä, järjestöissä ja osana kansalaisyhteiskuntaa sekä tarjonnut kokemuksia ja elämyksiä maailman kulttuureista.

– Pääjärjestäjän näkökulmasta Maailma kylässä -festivaalilla on tässä maailmantilanteessa yhä merkittävämpi mahdollisuus välittää tietoa globaaleista aiheista, aktivoida kansalaiskeskustelua sekä innostaa erilaisia ihmisiä rakentamaan kestävää tulevaisuutta. Festivaali tarjoaa myös laajan kirjon konkreettisia yhteistyömahdollisuuksia, jotta pystymme purkamaan perinteisiä siiloja ja solmimaan uudenlaisia kumppanuuksia yhteiskunnan eri toimijoiden välille, ja työskentelemään näin yhteisten tavoitteiden puolesta, Mäntyniemi kertoo.

Koko festivaalin tarjonta on kaikkien seurattavissa verkossa ilmaiseksi festivaaliviikonloppuna 29.–30.5. ja seuraavalla viikolla 4.6. asti. Lue lisää ohjelmastaaikataulusta ja kirjaudu sisään festivaalille maailmakylassa.fi-etusivun kautta pe 28.5. klo 12 alkaen.

Festivaalin järjestää Suomalaiset kehitysjärjestöt Fingo, joka on noin 300 kehitysjärjestön kattojärjestö. Pääyhteistyökumppanit ovat Helsingin seurakuntayhtymä, ympäristöministeriö, ulkoministeriö, Euroopan komission Suomen-edustusto ja Euroopan parlamentin Suomen-toimisto sekä Maailman Kuvalehti.

Lisätiedot

Nelli Korpi, Maailma kylässä -festivaalin viestintäpäällikkö, nelli.korpi@fingo.fi, +358 50 317 6698

Flickr-kuvagalleria (kuvat median vapaasti käyttävissä)  
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
#MaailmaKylässä