Yhteiskuvassa ravintolan henkilökunta kehystetyn kunniakirjan kanssa.
Kuvassa Rannagorin omistajat Mohasin Alam ja Ashifur Rahman Miah, tarjoilijat Jahidul Fahad ja Mohammad Rakid Hasan sekä kokit Anthony Rozario ja Shekhar D Cruze. Kuva: Doris Hakkarainen.

Maailma kylässä -festivaalin vuoden 2024 ruokamyyjäksi Rannagor – ensi vuoden teemana Rauha

Maailma kylässä -festivaali on valinnut vuoden 2024 ruokamyyjäksi bengalilaista ruokaa tarjoavan ravintola Rannagorin. Vuoden 2025 juhlafestivaalin teema on Rauha. Näytteilleasettajien ja ohjelmatuotannon aikatauluja on julkaistu.

Rannagorille on myönnetty Maailma kylässä -festivaalin parhaan ruokamyyjän titteli 2024. Yleisö arvosti erityisesti Rannagorin maukasta ja hyvää bengalilaista ruokaa. Festivaalin tuotantotiimi antoi pisteitä laadukkaan ruuan lisäksi myyntipisteen toimivuudesta ja siisteydestä, ohjeiden noudattamisesta sekä ystävällisestä ja aktiivisesta asenteesta. Pasilassa sijaitseva ravintola Rannagor saa palkinnoksi ilmaisen ruokamyyntipaikan vuoden 2025 festivaalille.

”Rannagor on uusi virkistävä tulokas festivaalin ruokamyyjäksi!”, summaa näytteilleasettajista vastaava tuotantopäällikkö Laura Valoma.

”Olemme todella otettuja. Maailma kylässä oli meille ensimmäinen festivaali ja hyvä kokemus. Meille tärkeintä on ruuan laatu ja teemme kaiken itse alusta alkaen tuoreista raaka-aineista. Emme olleet ennen tarjonneet vain kasvisruokaa, joten sitä täytyi miettiä, mutta esimerkiksi kikherneistä tehty annos sai kehuja”, kertovat ravintolan omistajat Mohasin Alam ja Ashifur Rahman Miah.

Toukokuun lopussa järjestetyllä Maailma kylässä -festivaalilla oli 46 ruokamyyjää, jotka myivät kasvisruokaa eri puolilta maailmaa. Yleisön näkemystä kysyttiin kävijäkyselyssä, mutta pääpaino voittajan valinnassa oli festivaalin tuotantotiimin kokemuksilla. Kilpailulla haluttiin kannustaa ohjeistusten noudattamiseen ja hyvään yhteystyöhön, mitkä helpottavat muun muassa viranomaisten kanssa toimimista ja haastaviin sääolosuhteisiin varautumisessa. Lisäksi tiimi arvosti positiivista asennetta, täyttäviä annoskokoja ja laadukasta ruokaa.

”Ruoka on yksi tärkeimpiä vetonaulojamme ja haluamme, että kaikki toimii moitteetta myös ruuan valmistuksen ja myynnin suhteen”, kertoo Valoma.

Juhlavuoden 2025 teemana Rauha

Vuosi 2025 on Maailma kylässä -festivaalille juhlavuosi, sillä ensimmäisestä festivaalista tulee kuluneeksi 30 vuotta ja festivaali on järjestyksessään 25. Juhlavuoden teemaksi on valittu Rauha.

Rauha maailmassa järkkyy yhä useammin tavoin ja uhkaa yhteiskuntien vakautta sekä ihmisten kokemaa turvallisuudentunnetta. Rauha ei ole ainoastaan rauhaa sodista ja konflikteista – sitä tarvitaan myös yhteiskunnallisten jännitteiden ja ekologisten kriisien ratkomiseen.

Yhtä lailla moni meistä kaipaa rauhaa arkeen, työhön, kotiin ja ympäristöön: rauhallinen elämä ja vuorovaikutus, mielenrauha, rauha olla oma itsensä. Maailma kylässä -festivaali kutsuu yhteisöjä ja yksilöitä rakentamaan rauhaa sen monissa ulottuvuuksissa.

Syksyn aikatauluja organisaatioille

26.8. Kumppanuushaku avautunut, yhteydenotot Marjo Martin

10.10. Näytteilleasettajien hinnasto, osallistumisehdot ja alustava aluekartta julkaistaan

10.10. Kulttuuri- ja asiaohjelman haku avautuvat

15.11. Näytteilleasettajien haku avautuu

17.12. Early Bird -alennus näytteilleasettajille päättyy

Tunnelmia 2024 festarilta

Miten ihana hellefestari meillä olikaan toukokuussa! Palaa tunnelmiin festarin kuvien ja Aftermovien kautta. Osan puheohjelmista voi katsoa YouTube-kanavalta.

Maailma kylässä -festivaali teemalla Rauha 24.–25.5.2025 Helsingin Suvilahdessa. Laita päivät kalenteriin ja tule mukaan! Join! Act! Change!

Lisätiedot

Ohjelma: Johanna Eurakoski, johanna.eurakoski@fingo.fi, +358 50 317 6696
Näytteilleasettajat ja alue: Laura Valoma, laura.valoma@fingo.fi, +358 50 317 6742
Yhteistyökumppanit: Marjo Martin, marjo.martin@fingo.fi, +358 50 317 6694
Viestintä: Nelli Korpi, nelli.korpi@fingo.fi, +358 50 317 6698
Tilaa uutiskirje
Maailmakylassa.fi

Maailma kylässä on vuodesta 1995 alkaen järjestetty kestävän kehityksen festivaali, joka käy keskustelua ajankohtaisista globaaleista aiheista ja herättelee ihmisiä toimimaan kestävämmän maailman puolesta. Kansainvälinen ilmaistapahtuma järjestetään 24.–25.5.2025 Helsingin Suvilahdessa teemalla Rauha. Festivaalin arvot ovat monimuotoisuus, innostavuus, yhdenvertaisuus, vastuullisuus ja yhteisöllisyys. Pääjärjestäjä on Suomalaiset kehitysjärjestöt – Finnish Development NGOs Fingo ry, joka on noin 260 kansalaisjärjestön kattojärjestö.