Kuva Fingon ja kehitysjärjestöjen vuoden 2019 eduskuntavaalikampanjan tempauksesta.

Eduskuntavaalit 2023

Tarvitsemme kestävän kehityksen hallitusohjelman. Tarvitsemme yhdenvertaisen, vakaan, ihmisoikeuksia kunnioittavan ja vastuullisesti maailmalla toimivan Suomen. Tämän eteen pyrimme nyt vaikuttamaan.

Jäsenjärjestöt

Kutsumme kaikki Fingon jäsenjärjestöt osallistumaan eduskuntavaalikampanjaamme. 270 järjestön joukkona olemme melkoinen voima viemään eteenpäin meille yhteisiä ja tärkeitä tavoitteita.

Fingon vaalityö jäsentyy kehitysjärjestöjen yhteisten materiaalien tuottamiseen, julkisuustyöhön (julkinen kampanja ja mediayhteydenpito) sekä päättäjäyhteydenpitoon. Jäsenet ovat tervetulleita mukaan kaikkiin näihin raiteisiin. Yhdessä olemme vaikuttavia.

Ota yhteyttä ja tule mukaan: saat heti pääsyn esimerkiksi Fingon vaalivaikuttamisen teams-kanavalle, josta löytyy yhteisiä materiaaleja vaalivaikuttamisen tueksi. Ilmoittautua voi Outi Hakkaraiselle (outi.hakkarainen@fingo.fi). Vaalivaikuttamisesta lisätietoa myös Silla Ristimäeltä (silla.ristimaki@fingo.fi) ja Ilmari Nalbantoglulta (ilmari.nalbantoglu@fingo.fi).

Päättäjät

Kiinnostaako kestävän kehityksen aiheet? Pohditko miltä kestävän kehityksen hallitusohjelma voisi näyttää? Haluatko lisätietoja Fingon suosituksista? Varaa taustatapaaminen tai pyydä materiaalipakettimme asiantuntijoiltamme Silla Ristimäeltä tai Ilmari Nalbantoglulta.

Fingon hallitusohjelmasuositukset

Minkälaista politiikkaa tulevan hallituksen tulisi Fingon mielestä tehdä. Tutustu hallitusohjelmasuosituksiimme.

Rohkea Suomi, reilu maailma. Fingon suositukset hallitusohjelmaan 2023-2027 (pdf)

Usein kysyttyä

Miksi Suomen tulee tukea kehittyviä maita? Onko Suomen kehitysyhteistyö tuloksellista? Miksi globaalista eriarvoisuudesta pitäisi välittää? Vastasimme usein kysyttyihin kysymyksiin kehitysyhteistyöstä.

Usein kysytyt kysymykset kehitysyhteistyöstä (pdf)

Oikeudenmukainen siirtymä nyt! -kampanja

Fingo on mukana Oikeudenmukainen siirtymä nyt! -kampanjassa yhdessä muiden järjestöjen ja toimijoiden kanssa. Kampanja nostaa reilun ekologisen siirtymän yhteiskunnalliseen keskusteluun. Tutustu kampanjaan verkkosivuilla.

Oikeudenmukainen siirtymä nyt! -kampanjasivut

Liity kehyvaikuttamisen WhatsApp -ryhmään

Tervetuloa liittymään Fingon jäsenjärjestöille tarkoitettuun kehitysyhteistyövaikuttamisen WhatsApp -ryhmään, jolla pyritään lisäämään yhteistyötä jäsenjärjestöjen ja Fingon välillä. Ryhmään on mahdollista liittyä täältä. Keväällä 2023 ryhmän sisältö keskittyy pitkälti eduskuntavaalivaikuttamisen ympärille, mutta ryhmän kautta on tarkoitus lisätä kehitysyhteistyövaikuttajien yhteistyötä ajankohtaisissa asioissa myös vaalien jälkeen.

Ota yhteyttä