Jäsenet

Uhusiano ry

Esittely

Uhusiano ry on perustettu vuonna 1991. Sen kotipaikka on Vammala. Uhusiano ry on aatteellinen yhdistys, joka tekee yhteistyötä mahdollisuuksien mukaan muiden humanitääristen yhdistysten ja yhteisöjen kanssa. Yhdistyksen tarkoituksena on toimia yhteistyössä kehitysmaiden kansojen kanssa, kulttuurien moninaisuuden tuomaa rikkautta vaalien.

Uhusianon vapaaehtoistyöhön perustuvan toiminnan painopisteitä ovat tiedotus, koulutus ja koordinointi sekä Suomessa että Tansaniassa. Uhusianon työmuotoja ovat kokousten lisäksi vuosittainen Morogoro-seminaari Suomessa, tiedotelehden tekeminen 2-3 kertaa vuodessa, jäsenkirjeet sekä erilaiset koulutus- ja tiedotustilaisuudet Suomessa ja Tansaniassa.

HANKKEET
Uhusianolla on ollut vv. 1995 ? 2003 hanke, johon se sai UM:ltä hanketukea. Hankkeen avulla tiedotettiin, koulutettiin ja koordinoitiin kansalaisjärjestöjen toimintaa sekä Suomessa että Tansaniassa.

Neljän vuoden synnytystuskien jälkeen valmistui v. 2002 noin 10000 hakusanaa sisältävä SWAHILI-SUOMI-SWAHILI-sanakirja, jonka tekemisen mahdollisti pääasiassa UM:ltä saatu tiedotustuki.

Vuonna 2004 on aloitettu uusi hanke, jonka tavoitteena on perustaa Morogoroon sekä suomalaisia että tansanialaisia kansalaisjärjestöjä palveleva resurssikeskus. Hankkeen painopistealueita ovat: kouluttajien koulutus, varainhankinta- ja viestintäkoulutus sekä hankesuunnittelukoulutus ja kumppanuuden vahvistaminen etelän ja pohjoisen välillä.

Uhusianoon voivat liittyä jäseniksi sekä erilaiset järjestöt että yksittäiset henkilöjäsenet.

Toimintamaa Tanzania