Kevätkokousta edeltää jäsenjärjestöille suunnattu asiaohjelma, jossa käsitellään kansalaisyhteiskunnan ja eritoten järjestöjen roolia kestävyysmurroksen ajureina.
Keskustelua saapuu alustamaan dosentti ja oppi- ja tietokirjailija Hannele Cantell. Hän on erikoistunut kestävyys- ja globaalikasvatuksen teemoihin ja on myös kokenut järjestötoimija. Cantell kertoo puheenvuorossaan, millaisia muutoksia kestävyysmurroksen toteuttaminen yhteiskunnan eri tasoilla edellyttää ja mitkä ovat järjestöille ominaisia rooleja tässä.
Cantellin puheenvuoron jälkeen aihetta oman työnsä näkökulmasta kommentoivat Solidaarisuuden asiantuntija Jenna Kettunen ja Marttaliiton johtava asiantuntija Heidi Holmroos. Alustusten jälkeen osallistujat pääsevät pienryhmäkeskustelujen voimin pohtimaan kestävyysmurrosta oman järjestönsä näkökulmasta.
Kokouspäivä tarjoaa Fingon jäsenistölle innostavan mahdollisuuden kartoittaa sitä monimuotoista työtä, jota järjestöt jo nyt tekevät kestävyysmurroksen eteen. Etsimme yhdessä vastauksia siihen, mitä systeemisen muutoksen aikaansaaminen meiltä vaatii, ja miten haluaisimme tätä työtä tulevaisuudessa tehdä.
Saamme myös maistiaisen toukokuun lopulla järjestettävästä Maailma kylässä -festivaalista, kun Rauhan ääni -konsertissa esiintyvä Nemat Battah saapuu esittämään pari kappalettaan. Palestiinalais-jordanialainen muusikko Battah on kouluttautunut perinteiseen arabialaiseen musiikkiin, ja artistin itse säveltämä musiikki tutkii hänen omia kokemuksiaan sukupolvien välisistä sotatraumoista.
“Peace is understanding that our diversity as humans shouldn’t divide us.”
Aikataulu
12.30 Kevätkokoukseen ilmoittautuminen alkaa, kahvi- ja teetarjoilu
13.00 Kevätkokouspäivän avaus ja käytännön ohjeistukset, Sara Levänen, Fingo
13.05 Alustuspuheenvuoro, Hannele Cantell
13.20 Jäsenten kommenttipuheenvuorot, Heidi Holmroos, Marttaliitto ja Jenna Kettunen, Solidaarisuus
13.30 Ryhmäkeskustelu, Fasilitoijana Katja Väyrynen, Fingo
14.15 Keskustelujen purku
14:30 Tauko, kahvia ja välipalaa
15.00 Fingon kevätkokous