Mitä tuloksia BMOL on saavuttanut tuilla?
Toivoa ja toimintaa -sivuston kestävän kehityksen materiaaleja avataan vuosittain yli 90 000 kertaa. Lisäksi olemme kouluttaneet satoja opettajia. Opetusvideoillamme on YouTubessa kymmeniä tuhansia katselukertoja. Käytännössä sadattuhannet nuoret ovat nähneet videoita, sillä kun opettaja näyttää videon luokassa, kirjautuu YouTubeen vain yksi katselukerta.
Mitä jää tekemättä leikkausten takia?
BMOL on toteuttanut VGK-tuella pitkäjänteistä opetusmateriaalien tuotantoa ja opettajien koulutusta Toivoa ja toimintaa -brändin alla. Viimeisimmällä hankekaudella toteutimme 12 eri oppiaineelle suunnatut kestävän kehityksen tehtäväpaketit. Tarkoituksenamme oli hakea hankkeelle vielä jatkoa, jotta tehtäväpaketit saataisiin myös kaikille muille koulussa opetettaville oppiaineille. Tätä on meiltä jo pyydettykin. Nyt on vaikeaa kuvitella mistä saisimme tähän riittävän rahoituksen, joten esimerkiksi nämä tehtäväpaketit jäävät tekemättä.
Kestävän kehityksen kasvatukseen on toki olemassa jo paljon kaikenlaista materiaalia. Aiheeseen liittyvä tutkimustieto kuitenkin päivittyy nopeasti. Maailman muuttuessa tarvitaan yhä uudenlaista materiaalia sekä vanhojen materiaalien päivitystä. Kaikki tämä järjestöjen tekemä arvokas työ jää tekemättä, kun riittävää rahoitusta ei ole saatavilla.
Millaista laajempaa yhteiskunnallista merkitystä toiminnalla on ja kenelle?
Toimintamme kohderyhmänä ovat etenkin yläkoulujen ja toisen asteen opettajat, muut kasvattajat ja nuorisoalan toimijat sekä heidän kauttaan nuoret kouluissa ja vapaa-ajan toiminnassa.
Saamme jatkuvasti erinomaista palautetta siitä, että tuotamme laadukkaita ja nuoria motivoivia opetusmateriaaleja. Niiden avulla opettajien ja kasvattajien on helppoa käsitellä nuorten kanssa vaativiakin kestävän kehityksen teemoja monipuolisesti.