Esimerkkinä myönteisestä kehityksestä lehti nostaa esille kaksi tuoretta uutista. Viime viikolla joukko avunantajia lupautui rahoittamaan Novartista, Johnson & Johnsonia sekä useita muita lääkealan yrityksiä trooppisten tautien vastaisessa työssä. Firmoille luvattu kokonaispotti on 240 miljoonaa dollaria, ja mukana ovat muun muassa Bill ja Melinda Gatesin säätiö ja Maailmanpankki.
Tämän viikon alussa GlaxoSmithKline puolestaan ilmoitti, että se aikoo seuraavan viiden vuoden aikana sijoittaa Afrikkaan 130 miljoonaa puntaa edistääkseen muun muassa lääkkeiden saatavuutta ja julkisen terveydenhuollon parantamiseksi tarvittavaa tieteellistä osaamista.
Yritys lupaa esimerkiksi kouluttaa yli 10 000 terveydenhuollon työntekijää ympäri Saharan eteläpuolista Afrikkaa ja tukea alueen yliopistoja kustantamalla 25 uuden oppituolin perustamisen.
”Nyt kun maailman huomio keskittyy siihen, miten tuemme kehitystä vuoden 2015 jälkeen, on myös yritysmaailmalla mahdollisuus osallistua aktiivisesti paremman tulevaisuuden luomiseen Afrikassa”, totesi GlaxoSmithKlinen pääjohtaja Andrew Witty.
”Voimme tehdä sen sijoittamalla infrastruktuuriin, kehittämällä ihmisten taitoja ja luomalla töitä. Pitkän tähtäimen suunnitelmamme on varustaa Afrikka niin, että siellä voidaan löytää, kehittää ja tuottaa lääkkeitä, joita juuri Afrikassa tarvitaan.”
Wittyn mukaan sijoituksille ei odoteta tuottoa yhtä nopeasti kuin normaalisti, mutta yritys uskoo siihen, että viimeistään 30 vuoden kuluessa Afrikka on merkittävä osa maailmantaloutta.