Kuvituskuva.

Kiinnostavien koulutusten kevät Fingolla

Fingo on suunnitellut keväälle jälleen monipuolisen valikoiman oppimistilaisuuksia. Nyt panostetaan viestinnän osaamiseen, tulevaisuustaitoihin ja arviointitaitojen kehittämiseen sekä laajennetaan verkkokurssien tarjontaa. Mukaan mahtuu paljon muutakin! Tässä katsaus kevään tuleviin koulutuksiin.

Teksti: Jaana Viirimäki

Viestinnän oppimistilaisuuksissa keskitytään helmikuussa vaikuttavaan kirjoittamiseen, ja loppukeväästä on tarjolla mediataitojen kehittämistä, mikäli koronarajoitukset jo sallivat fyysisen läsnäolon. Jäsenjärjestöjen viestintävastaaville on tarjolla myös keskustelutilaisuuksia saavutettavuudesta ja vihapuheen kohtaamisesta. Jos haluat liittyä viestijöiden verkostoon ja saada tarkempaa tietoa näistä päivämääristä ja sisällöistä, niin laita sähköpostia Salla Peltoselle.

Fingon asiantuntijat ovat kouluttautuneet Sitran kehittämän Tulevaisuustaajuus -materiaalin käyttöön ja tätä osaamista tärkeissä tulevaisuustaidoissa on tarjolla helmikuussa. Tulevaisuuteen vaikuttaminen on taito, jota voi kehittää. Ilmoittaudu siis tähän 11.2. pidettävään oppimistilaisuuteen, jos haluat olla kuvittelemassa ja rakentamassa toivottuja tulevaisuuksia.

Fingon koordinoima Bridge47-hanke tarjoaa helmikuun 16. ja 18. päivä syventävää koulutusta globaalikasvatuksen parissa toimiville. Kolmesta moduulista koostuva Transformative Learning – Global Citizenship Education for Radical Change toteutetaan yhteistyössä Fingon virolaisen sisarjärjestön AKÜn kanssa. Toukokuulle on suunnitteilla toinen kolmiosainen koulutus Purposeful Partnerships: Engaging New Sectors in Global Citizenship Education.

Järjestöjen arviointitoiminnan vahvistaminen on ollut Fingon ohjelmassa mukana jo pidempään. Viime vuoden lopussa perustettu Arvioinnin avaimet -opintopiiri tarjoaa foorumin vertaisoppimiselle. Keväällä opintopiiri kokoontuu ainakin maalis- ja toukokuussa. Ensimmäisen tapaamisen teemana on arvioinnin laadun varmistaminen. Arviointiasioissa voit olla yhteydessä Senja Väätäinen-Chimpukuun.

Fingo on lisännyt oppimistarjontaansa myös hanketukea käyttäville järjestöille. Vuoden alussa käynnistyi Hankerinki-verkosto, jonka puitteissa hanketukea saaneille järjestöille tarjotaan oppimismahdollisuuksia. Jos haluat mukaan tai vain kysyä lisätietoja Hankerinki-verkostosta, ole yhteydessä Helena Nevalaiseen.

Tammikuun ja huhtikuun välisenä aikana tarjolla on myös täsmäkoulutusta ohjelmatukea hakeville järjestöille. Jos olette hakemassa tukea, saat täsmäkoulutusten ohjelman ottamalla yhteyttä Outi Hannulaan.

EU-hankehallinnon ja talouden koulutusta on tarjolla 18.-19.3. Niissä saat myös vertaistukea Fingon jäsenjärjestöiltä, jotka ovat toteuttaneet EU-hankkeita.

Fingon Powerbankin osana järjestetään useita oppimistilaisuuksia kevään aikana. Tammikuun 27. päivä on tarjolla Applying Principles for Digital Development -webinaari. Powerbankin koulutustarjonnasta kerrotaan lisää nettisivuilla ja uutiskirjeessä, näitä kannattaa seurata, jos mm. yritysyhteistyö, teknologiset ratkaisut ja toiminta Itä-Afrikassa kiinnostaa.

Kattojärjestöjen yhteinen digiosaamisen webinaarisarja jatkuu helmikuussa Olympiakomitean järjestämällä etäkokouskäytäntöjen ja äänestämisen koulutuksella ja maaliskuussa on vuorossa Sosten organisoima hybriditilaisuuksia koskeva webinaari. Sarjan päättää Opintokeskus Siviksen 16.3. järjestämä Näin toteutat laadukkaan ja osallistavan webinaarin -koulutus. Fingon järjestämä Teamsin osallistava käyttö -webinaari 4. helmikuuta on jo täynnä. Jos et mahtunut webinaariin, voit katsoa tallenteen tilaisuuden jälkeen.

Itseopiskeluun tarkoitetut verkkokurssit globaalikasvatuksesta ja kehitysyhteistyön hanketyöstä valmistuvat kevään aikana. Niiden avulla voi omaan tahtiin ottaa haltuun alan perusasioita, runsaasta sisällöstä voi suorittaa juuri ne tehtävät, jotka itselle ovat tärkeimpiä.

Parhaiten saat tiedon avautuvista koulutuksista liittymällä Fingon globaali-sähköpostilistalle. Tilaisuudet löytyvät myös Fingon tapahtumakalenterista, kun niiden tarkka ajankohta on vahvistunut.

Mitä muuta haluaisit nähdä koulutuskalenterissa tulevaisuudessa? Ota yhteys oppimisen asiantuntijoihin Pauliina Paanaseen tai Johanna Harjunpäähän ja kerro toiveestasi.