Mitä tuloksia Suomen Somalia-verkosto on saavuttanut tuilla?
Tuen avulla olemme tehneet kouluvierailuita, jotka ovat antaneet tietoa ja lisänneet ymmärrystä pakolaisuudesta ja kestävän kehityksen teemoista ala- ja yläkouluissa, lukioissa ja ammattioppilaitoksissa. Palautteen mukaan koulutukset ja erityisesti kokemusasiantuntijoiden vierailut ovat tuottaneet oivalluksia erilaisista elämäntilanteista, laajentaneet maailmankuvaa sekä lieventäneet ennakkoluuloja Suomeen muualta muuttaneita kohtaan.
Mitä jää tekemättä leikkausten takia?
Toistaiseksi viestintä- ja globaalikasvatustyö jää pois kokonaan. Haemme muita rahoituksia, mutta esimerkiksi isompien EU-rahoitusten hakeminen ja saaminen on haastavaa pienemmille toimijoille. Fingon Connect for Global Change (CGC)-ohjelma on meille potentiaalinen rahoituslähde ja odotamme siitä rahoituspäätöstä.
Millaista laajempaa yhteiskunnallista merkitystä toiminnalla on ja kenelle?
Globaalikasvatus ja -viestintä edistävät ymmärrystä ihmisoikeuksista, globaaleista sosiaalisista, talous- ja ympäristöhaasteista, erilaisuuden kohtaamisesta ja sen kanssa elämisestä. Se on äärimmäisen tärkeää aikana, jona muun muassa sosiaalisen median vajavainen tieto ja väärinkäsitykset sekä tahallisesti levitetyt ihmisoikeuksien ja globaalien kehityskysymysten ratkaisun kannalta haitalliset käsitykset saavat “tiedon” aseman ja myötävaikuttavat yhteiskunnallisiin prosesseihin ja päätöksentekoon.