Piirroskuvassa musta tabletti violetilla taustalla, valkoisia puhekuplia ja keltaisia peukkukäsiä. Tabletissa näkyy mustatukkainen henkilö megafonin kanssa.

Digivallan tasaajat

Tervetuloa Digivallan tasaajat -verkkokurssille!

Tällä kurssilla digivaltaa ja sen tasaamista käsitellään kolmen eri näkökulman kautta. Jokaisessa kolmessa moduulissa on useampi alasivu, jotka sisältävät tietotekstejä, reflektoivia harjoituksia ja vinkkejä lisämateriaaleista. Voit käydä läpi moduuleita haluamassasi järjestyksessä.

Tämä kurssi on suunnattu erityisesti kansalaisjärjestöille ja muille aktiivisille kansalaisille, joiden toimintakenttää ovat esimerkiksi kestävä tulevaisuus, globaalikasvatus ja kehitysyhteistyö.

Tavoitteena on

  • ymmärtää digitalisaatioon liittyviä toimintaperiaatteita ja vallankäyttöä
  • tutkia omia mahdollisuuksia hyödyntää digitalisaatiota ja digivaltaa
  • visioida ja alkaa toteuttaa oikeudenmukaisempaa digitaalista maailmaa

Verkkokurssi kokoaa yhteen Sitran rahoittamaan hankkeeseen osallistuneiden tutkijoiden, aktivistien, kumppaneiden ja järjestöjen osaamisen. Kurssin tuotannosta ovat vastanneet Hanna Niittymäki Rauhankasvatusneuvolasta sekä Mika Välitalo ja Jenni Tuominen Fingosta. Muut sisällöntuottajat on mainittu kunkin tekstiosion lopussa. 

Osallistumisohjeet

Itseopiskelumateriaali on tarkoitettu oman osaamisen kehittämistä varten. Huomioithan, että etenemisesi kurssilla ei tallennu alustalle, vaan oman selaimesi välimuistiin. Halutessasi voit pitää omaa oppimispäiväkirjaa, johon teet tehtävät ja kirjaat huomioita itsellesi talteen (ks. tarkemmat ohjeet alta). Klikkaa mukaan!

1. Ymmärrä digivaltaa

2. Valtaa kaikille

3. Käytä valtaa

Osaamismerkki ja oppimispäiväkirja

Voit saada suorituksestasi Digivallan tasaajat -osaamismerkin täyttämällä Fingon oppimispäiväkirjan. Oppimispäiväkirjan mallipohjasta löydät ohjeet ja kysymyksiä, joihin vastaamalla voit reflektoida verkkokurssilla oppimiasi asioita tai mieleen nousseita ajatuksia. Tee oppimispäiväkirja ohjeen mukaisesti ja palauta se osoitteeseen koulutus@fingo.fi. Sinuun otetaan yhteyttä digitaalisen osaamismerkin vastaanottamista koskien.

Palaute

Palautteesi on arvokasta kehittämistyötä varten. Käytyäsi itseopiskelumateriaalin läpi voit jättää palautetta lomakkeen kautta.

Yhteydenotot

koulutus@fingo.fi
Tekninen toteutus: Faros&Com, Adapt Learning
Kuvat: Eemil Friman, Mika Välitalo (DALL-E 3 ja Canva), sekä sisältösivuilla erikseen mainitut.