Fingon jäsenkunta kokoontui kevätkokoukseen maanantaina 3. kesäkuuta. Kevätkokous järjestettiin Tiivistämössä Helsingin Suvilahdessa, ja siihen oli mahdollista osallistua myös etäyhteyksien välityksellä.
Kevätkokouksessa hyväksyttiin edellisen vuoden toimintakertomus ja tilinpäätös. Kokouksessa esiteltiin myös Fingon kolme uutta jäsentä: Elonkierron Ystävät ry, RASMUS – Rasismin ja muukalaispelon vastainen yhdistys ry ja Home Street Home ry. Fingon jäsenjärjestöt antoivat kokouksessa hyväksynnän myös Fingon ja Maailma.net:n yhdistymisen edistämiseen.
Kokouksen puheenjohtajana toimi Solidaarisuuden toiminnanjohtaja Miia Nuikka.
Tilaisuuden avasi Fingon hallituksen varapuheenjohtaja ja Väestöliiton kansainvälisten asioiden johtaja Elina Korhonen. Hän kiitti kevätkokouksen osallistujia saapumisesta paikalle.
”Fingoa ja sen jäsenjärjestöä tarvitaan enemmän kuin koskaan nyt, kun oikeudenmukaisuuden arvoja haastetaan. En muista eläneeni tällaista aikaa, kun maat kääntyvät katsomaan sisäänpäin samalla, kun haasteet ovat niin globaaleja, että meidän tulisi kaataa seiniä silloiksi”, Korhonen sanoi.
Ennen kevätkokousta Fingon jäsenet työskentelivät organisaation strategian parissa. Työpajassa keskusteltiin niin kehityspolitiikasta ja järjestöjen toimintaedellytyksistä, kestävästä kehityksestä kuin kansalaisyhteiskunnan tilan vahvistamisesta globaalisti.
Uusi media yhdistää ajankohtaisen ja syventävän journalismin
Fingon kustantaman Maailman Kuvalehden ja Maailma.net:n yhdistymisen tavoitteena on luoda yksi vahvempi media täyttämään mediakentässä olevaa aukkoa, jotta koko maailmaa koskettavat tapahtumat, ilmiöt ja globaalit kehityskulut sekä niiden syyt ja seuraukset näkyisivät julkisuudessa paremmin. Yhdistymisellä turvataan globaaleja kehityskysymyksiä käsittelevän journalismin olemassaolo myös tulevaisuudessa.
Yhdistyminen mahdollistaa syventävän ja ajankohtaisen journalismin tarjoamisen lukijoille yhtenä pakettina. Uusi media käsittelee yhteiskunnallisia ja taloudellisia ilmiöitä, globaaleja kehityskysymyksiä, ympäristöaiheita ja kulttuuria – maailmankansalaisen näkökulmasta. Se kurkistaa globaalien ilmiöiden taakse, kysyy ne kysymykset, joita muut mediat eivät kysy, lisää ymmärrystä erilaisista yhteiskunnallisista ilmiöistä ja luo maailmasta monisyisempää kuvaa.
Uuden median nimenä säilyy Maailman Kuvalehti. Se aloittaa toimintansa vuoden 2025 alussa. Maailma.net-uutissivusto ja sitä julkaiseva Maailma.net ry lopettavat toimintansa ja Maailma.net:n päätoimittaja siirtyy Fingon palvelukseen. Lisätietoja yhdistymisen etenemisestä on luvassa syksyn 2024 kuluessa.