Lilia Moyo
Lilia Moyo Kuva: Tatu Blomqvist Kirkon ulkomaanapu

Akuutista nälästä kärsivien määrä tuplaantumassa – miten järjestöt vastaavat ruokaturvan kriisiin? Kutsu virtuaaliseen mediatilaisuuteen

Keskiviikkona 3.6. klo 9:00 etäyhteyksin järjestettävässä mediatilaisuudessa Fingo, Fida, Kirkon Ulkomaanapu sekä FFD tarjoavat ajantasaista tietoa globaalista ruokaturvatilanteesta sekä arvioita hätäavun tarpeesta.

Kuva: Tatu Blomqvist Kirkon ulkomaanapu

Koronapandemia on heikentänyt monien hauraiden alueiden ihmisten toimeentuloa tänä keväänä. Pandemian lisäksi tuholaisvitsaukset, ilmastonmuutos, sään ääri-ilmiöt, tulvat ja kuivuus uhkaavat ruokaturvaa globaalissa etelässä. 

YK onkin varoittanut, että pandemian synnyttämä talouslama voi johtaa jopa “raamatulliseen nälänhätään” ja akuutista nälästä kärsivien määrän tuplaantumiseen. Jos pandemian aiheuttamiin haasteisiin ei löydetä ratkaisua, riskinä on myös erilaisten konfliktien syttyminen.

Miten ilmastonmuutokseen ja muihin ruokaturvaa uhkaaviin ilmiöihin voidaan varautua? Miten käy Somalian viime vuosien myönteisen kehityksen, kun moni kriisi uhkaa yhtäaikaa? Millainen rooli naisilla on esimerkiksi Tansaniassa ruokaturvassa ja ilmastonmuutokseen sopeutumisessa? Kuinka koronapandemia on vaikuttanut ihmisten arkeen eri puolilla maailmaa?

Fingo, Fida, Kirkon Ulkomaanapu sekä Food and Forest Development Finland (FFD) järjestävät virtuaalisen mediatilaisuuden, jossa asiantuntijat tarjoavat ajantasaista tietoa maailman ruokaturvatilanteesta.

Ilmoittaudu tilaisuuteen viimeistään 3.6 klo 08:15. Lähetämme paluupostina kutsun Zoom-tapahtumatilaan sekä osallistumisohjeet.

Asiantuntijoiden alustusten jälkeen tilaisuudessa on mahdollista esittää kysymyksiä. Ilmoittautumislinkin kautta voi myös varata pidemmän haastatteluajan yhden tai useamman asiantuntijan kanssa. 

Mitä: Virtuaalinen mediatilaisuus maailman ruokaturvatilanteesta

Missä: Zoom-alustalla, ilmoittaudu tilaisuuteen tästä linkistä.

Milloin: keskiviikkona 3.6. kello 9-10:30. Kirjautuminen päättyy klo 8:55.

Puhujat: Rilli Lappalainen, kestävän kehityksen johtaja, Fingo; Tiina Huvio, ohjelmajohtaja, FFD; Daniel Korpela, Maajohtaja, Tansania, Fida; Mika Jokivuori, Maajohtaja, Somalia, Kirkon Ulkomaanapu; Maija Saarni, Humanitaarisen avun päällikkö, Lähi-Itä/Itä-Afrikka.
 

Lisätietoja tapahtumasta:

Karoliina Knuuti, Fingo
karoliina.knuuti(a)fingo.fi
+358 50 317 6706

Katja Köykkä, Fida
katja.koykka(a)fida.fi
+358 50 5233 098

Minna Elo, Kirkon Ulkomaanapu
minna.elo(a)kua.fi
+358 50 406 0641

Kuvia vapaasti käytettäväksi löydät linkkien takaa:

Kuvien tekijätiedot tulee merkitä muodossa: Kuvaajan nimi/Järjestön nimi

Lisätietoa mediatilaisuuden puhujista:

Tiina Huvio toimii FFD:n ohjelmajohtajana ja on ollut järjestössä töissä sen alusta lähtien 2013. Tätä ennen Tiina on toiminut YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestössä, ulkoministeriössä ja DANIDA:ssa maatalouden ja yksityissektorineuvonantajana. Hän asunut Malissa sekä Nicaraguassa. Työnsä puolesta Tiina seuraa maa- ja metsätalouden elinkeinoja Etiopiassa, Keniassa, Mosambikissa, Nepalissa, Tansaniassa sekä Keski-Amerikassa. 

Daniel Korpelalla on pitkä kokemus Itä-Afrikasta, ruokaturvahankkeen neuvonantajan sekä maajohtajan tehtävistä. Tällä hetkellä hän asuu Arushassa, Tansaniassa. Ruokaturvahankkeessa keskitytään erityisesti maanviljelijöiden resilienssin vahvistamiseen ilmastonmuutoksen suhteen. 

Maija Saarni toimii humanitaarisen avun päällikkönä Lähi-Idän ja itäisen Afrikan alueella  Fidassa, asemapaikkanaan Kampala, Uganda. Maija on työskennellyt Fidassa kahdeksan vuoden ajan päätoimistolla Suomessa sekä kentällä erilaisissa humanitaarisen avun ja kehitysyhteistyön tehtävissä. Tällä hetkellä Maijan vastuulla ovat Fidan humanitaarisen avun hankkeet Kongon Demokraattisessa Tasavallassa, Jemenissä ja Syyriassa.

Mika Jokivuori siirtyi kehitysyhteistyötehtäviin IT-alalta vuonna 1996, ja on sen jälkeen työskennellyt viidessä eri maassa Aasiassa ja Afrikassa. Tällä hetkellä hän toimii Kirkon Ulkomaanavun maajohtajana Somaliassa, jossa työn painopisteinä ovat valtion rakenteiden kehittäminen, koulutus ja toimeentulon kehittäminen. Mikan erityistä osaamista ovat kehitysyhteistyöhön, humanitaariseen apuun, Somaliaan ja Itä-Afrikkaan liittyvät aiheet.

Päivitetty 1.6. klo 11:54. Ilmaisu ”nälänhätä” on korvattu sanoilla akuutti nälkä.