Toimi, koska voit

96 prosenttia maailman väestöstä asuu valtioissa, joissa kansalaisvaikuttamista rajoitetaan. Ihmisoikeuspuolustajia pidätetään, mielenosoituksia estetään ja journalisteja vastaan hyökätään.

Tilanne on heikentynyt 2000-luvun alusta lähtien.

Riskeistä huolimatta ihmiset toimivat paremman tulevaisuuden ja ihmisoikeuksien puolesta. Suomi on puolestaan yksi harvoista valtioista, jossa kansalaisvaikuttamista voi tehdä verrattain vapaasti.

Toimi, koska voit -kampanja juhlistaa kansalaisvaikuttamisen merkitystä paremman tulevaisuuden rakentamisessa ja ihmisoikeuksien puolustamisessa. Samalla kampanja muistuttaa, että kansalaisvaikuttamista rajoitetaan yhä enemmän.

Kampanja nostaa esiin kuuden kansalaisvaikuttajan tarinan eri puolilta maailmaa. Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen päivänä perjantaina 1. lokakuuta kampanja haastaa ihmiset ja yhteisöt kertomaan, minkä puolesta he vaikuttavat.

Kampanja kannustaa parempaa tulevaisuutta rakentavaan ja ihmisoikeuksia puolustavaan vaikuttamiseen. Vaikuttamiseen tarvitaan lisäksi luotettavaa tietoa.

Toimi sinäkin, koska voit.

Tutustu kampanjaan