Ihmisiä istuu kokoushuoneessa pöytien äärellä.

Syksyn koulutustarjonta Fingolla

Fingossa on suunniteltu tälle syksylle taas valikoima erilaisia oppimistilaisuuksia. Nyt panostetaan kehitysyhteistyön hankehallintoon, viestintään ja arviointitaitojen kehittämiseen sekä laajennetaan verkkokurssien tarjontaa. Mukaan mahtuu paljon muutakin! Tässä katsaus syksyn tuleviin koulutuksiin.

Teksti: Johanna Harjunpää

Fingo on lisännyt oppimistarjontaansa hanketukea käyttäville järjestöille. Vuoden alussa käynnistyi Hankerinki-verkosto, jonka puitteissa hanketukea saaneille järjestöille tarjotaan oppimismahdollisuuksia. Jos haluat mukaan tai vain kysyä lisätietoja Hankerinki-verkostosta, ole yhteydessä Helena Nevalaiseen.

Syksyllä on luvassa kehitysyhteistyöhankkeiden hallintoon keskittyvä koulutuskokonaisuus, joka sisältää itseopiskelua ja fasilitoituja työpajoja. Kokonaisuus on suunnattu järjestöille, jotka suunnittelevat omia kehitysyhteistyöhankkeitaan, mutta kaikki järjestöjen kehitysyhteistyöstä kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan. Lisätietoa ja ilmoittautumiset tulossa piakkoin!

Fingon Powerbankin osana järjestetään useita oppimistilaisuuksia syksyn aikana. Luvassa tiukkaa asiaa muun muassa teemoista Applying Principles for Digital Development in Practice Training, Community-led innovation processes ja Digital data gathering sekä paljon muuta. Powerbankin koulutustarjonnasta kerrotaan lisää verkkosivuilla ja uutiskirjeessä. Näitä kannattaakin seurata tarkasti, jos yritysyhteistyö, teknologiset ratkaisut ja toiminta Itä-Afrikassa kiinnostavat.

Myös Fingon verkkokurssitarjontaa kehitetään nyt vauhdilla! Itseopiskeluun tarkoitettu uusi Globaalikasvatuksen verkkokurssi valmistui loppukeväästä. Kehitysyhteistyön hankehallinnon itseopiskelumateriaali julkaistaan alkusyksyllä. Niiden avulla voi itsenäisesti ja omassa tahdissa ottaa haltuun alan perusasioita: runsaasta sisällöstä voi suorittaa juuri ne osiot, jotka itselle ovat tärkeimpiä. Loppuvuodesta lanseerataan myös toinen globaalikasvatuksen verkkokurssi, joka keskittyy Transformer 2030-hankkeen teemoihin.

Viestinnässä on luvassa järjestöjen mediataitojen vahvistamista, jos koronatilanne sallii fyysisen kokoontumisen. Luvassa myös Instagramin käyttöön ja parempien valokuvien ottamiseen keskittyvää koulutusta. Vaikuttamistyön ABC:sta on tulossa koulutus talvella. Myös ilmastoasiat puhuttavat talven aikana.

Järjestöjen arviointitoiminnan vahvistaminen on ollut Fingon ohjelmassa mukana jo pidempään. Itsearvioinnista on nyt luvassa koulutusta edistyneellä tasolla. Viime vuoden lopussa perustettu Arvioinnin avaimet -opintopiiri tarjoaa foorumin vertaisoppimiselle. Syksyllä opintopiiri kokoontuu 1-2 kertaa. Arviointiasioissa voit olla yhteydessä Senja Väätäinen-Chimpukuun. Liity myös opintopiirin sähköpostipostilistalle!

Parhaiten saat tiedon avautuvista koulutuksista liittymällä Fingon globaali-sähköpostilistalle. Tilaisuudet löytyvät myös Fingon tapahtumakalenterista, kun niiden tarkka ajankohta on vahvistunut. Fingon koulutuksia pidemmän aikaa seuranneet tietävätkin, että ilmoittautumislomakkeessa on ollut ajoittain ongelmia. Nyt sitä ollaan uudistamassa ja teknisen viivästyksen vuoksi ilmoittautumiset eivät ole vielä auki. Pysy kuulolla!

Mitä muuta haluaisit nähdä koulutuskalenterissa tulevaisuudessa? Ota yhteys oppimisen asiantuntijoihin Pauliina Paanaseen tai Johanna Harjunpäähän ja kerro toiveestasi.