Anu Juvonen (kesk.) valittiin toiseksi varapuheenjohtajaksi syyskokouksessa 21. marraskuuta 2009. Kuva: Anu Juvonen (kesk.) valittiin toiseksi varapuheenjohtajaksi syyskokouksessa 21. marraskuuta 2009.

Syyskokous: Miksi meillä on Kepa?

Syyskokouksessa äänestetään uusi varapuheenjohtaja ja esitetään, että kevätkokous voitaisiin poikkeuksellisesti järjestää arkipäivänä. Kokouksen alla seminaarissa pohditaan Kepan toiminta-ajatusta ja kysytään mihin koko Kepaa tarvitaan.

Teksti: Esa Salminen Kuva: Lassi Palmujoki

Viisi vuotta sitten, kun Kepalle viimeksi luotiin strategiaa, Kepan hallitus päätti, ettei vuonna 1997 kirjoitettua periaatejulistusta ollut syytä avata ja käydä kirjoittamaan uudelleen. Nyt on toisin. Kepan syyskokouksen yhteydessä 27. marraskuuta järjestetään seminaari, jossa pohditaan sekä Kepan strategiaa vuosille 2012-2017 että toiminta-ajatusta, jonka on tarkoitus korvata nykyinen periaatejulistus.
”Hallituksella on ollut vahva toive, että tämä olisi aiempiin vuosiin verrattuna paljon osallistavampi prosessi”, kertoo Kepan toiminnanjohtaja Timo Lappalainen. ”Haastamme ja kannustamme kaikkia jäsenjärjestöjä mukaan keskustelemaan siitä, millaista Kepaa tarvitaan.”
Tarkoitus on, että kevätkokous 2011 hyväksyy Kepalle uuden toiminta-ajatuksen ja syyskokous 2011 uuden strategian.
Varapuheenjohtajan vaali
Syyskokouksessa Helsingin yliopiston päärakennuksessa järjestetään myös varapuheenjohtajavaali, sillä hallituksen toinen varapuheenjohtaja Anu Juvonen jää tehtävästä henkilökohtaisista syistä vuoden 2011 alusta.
Vaalivaliokuntaa ei varapuheenjohtajan valintaa varten perusteta, vaan syyskokous valitsee toisen varapuheenjohtajan kokouksessa esitettävien ehdokkaiden joukosta.
Kevätkokous poikkeuksellisesti arkipäivänä?
Vuoden 2009 syyskokouksessa äänestettiin siitä, voisiko Kepan vuosikokoukset tarvittaessa järjestää myös arkipäivänä. Esitys kaatui, ja voimassa olevan päätöksen mukaan vuosikokoukset tulee järjestää lauantaisin.
Vuodelle 2011 kokouksessa esitetään kuitenkin poikkeusta, sillä kevätkokousta häiritsevät pääsiäisen ja vapun ajoittuminen. Kevätkokous on pidetty huhtikuun viimeisenä tai sitä edellisenä lauantaina, mutta ensi vuonna toiseksi viimeinen lauantai 23. huhtikuuta on pääsiäislauantai ja viimeinen taas vapunaatto.
Kevätkokouksen aikaistaminen huhtikuun alkupuolelle taas ei käytännön syistä tule kysymykseen, sillä tilintarkastukseen vaaditaan riittävä aika tilinpäätöksen ja taseen valmistumisen jälkeen.
Tästä syystä syyskokousta pyydetään hyväksymän esitys kevätkokouksen järjestämisestä poikkeuksellisesti arkipäivänä huhtikuussa 2011.

Kepan sääntömääräinen syyskokous