Toimintamainoksia uudella sivustolla. Kuva: Toimintamainoksia uudella sivustolla.

Kepan verkkosivusto uudistuu

Sivusto saa uuden raikkaan ulkoasun ja lisää toimintoja.

Teksti: Jukka Aronen Kuva: Suvi Savolainen

Kepan pääsivusto uudistuu ensi viikolla. Sivustouudistuksen ohessa Kepa lakkauttaa extranetin ja avaa Facebook-fanisivut.
Lisää interaktiivisuutta
Nykyinen Kepa.fi avattiin marraskuussa 2005. Viidessä vuodessa internet-maailmassa on tapahtunut suuria mullistuksia, ja uudistuksella Kepa haluaa paremmin vastata käyttäjien tarpeisiin ja toiveisiin.
Uutta sivustoa on rakenneltu tavalla tai toisella jo viime vuoden keväästä lähtien. Lukijatutkimuksessa ja käyttäjähaastatteluissa nousi esiin kolme kehittämisaluetta:

Sivusto ei tuo esille toimintamahdollisuuksia niille, jotka haluaisivat tehdä jotain konkreettista oikeudenmukaisen maailman puolesta.
Kepa.fi ei ole interaktiivinen sivusto: sinne tullaan lähinnä lukemaan uutisia ja muuta kirjallista materiaalia.
Kepa.fissä ei ole riittävästi jäsenille suunnattua infoa, eikä tunnusten takana olevaa Kepan extranetiä ole helppo käyttää.

Toimintamahdollisuuksien tarjontaa lisätään nyt uudella ns. osallistumiskoneella, jonka avulla käyttäjät voivat löytää oman tapansa auttaa. Koneen sisuksissa on Kepan ja sen jäsenjärjestöjen tuottamia mainoksia. Niitä ei näytetä pelkästään osallistumiskoneessa vaan niihin törmää koko sivustossa.

Interaktiivisuutta ryyditetään lisäämällä kommentointimahdollisuus sekä uutisiin että Maailman kuvalehden online-artikkeleihin. Samalla uusitaan sivuston blogi niin, että uudet tekstit on helppo löytää ja niitä on vaivatonta kommentoida.

Jäsentiedon ja järjestöuutisoinnin saatavuutta parannetaan lakkauttamalla Kepan extranet ja tuomalla sen sisällöt julkiseen Kepa.fi-sivustoon. Kyseiset tiedot ovat uudessa jäsensivut-osiossa, jonka keskiössä on uusi jäsenblogi. Jatkossa Kepa.fi-sivustossa on siis kaksi blogia.
Muita, pienempiä muutoksia ovat kehitysyhteistyötilastojen määrän kasvattaminen ja uuden, taustoittavan teemat-osion avaaminen. Näiden lisäksi Kepan julkaisuja voi nyt hakea omalla hakutoiminnolla, ja ne listataan visuaalisesti näyttävänä kansigalleriana.
Sivuston uudesta raikkaasta ulkoasusta vastaa Kepan oma graafikko Suvi Savolainen.
Nettiviikon nimi vaihtuu
Kepa.fi-uudistuksen kylkiäisenä vaihdetaan nettiviikko-l-postituslistan nimi. Jatkossa sen nimeksi tulee Kepa-l. Muutos ei vaikuta listan perustoimintoon: myös jatkossa sinne pyritään postittamaan viikottain yksi viesti, johon linkitetään Kepan uutisia, tapahtumia, työpaikkailmoituksia ja muita tiedotettavia asioita. Kepa-l on yksisuuntainen lista Kepan omia tiedotteita varten.
Kepa-l:n rinnalle jää Kehitysmaaliike-l, joka jatkaa olemassaoloaan järjestöjen yleisenä tiedotus- ja keskustelulistana.
Myös jäsenistölle suunnattuihin viesteihin tarkoitettu jäseninfo-lista saa uuden nimen: jasenet-l.
Sähköpostilistojen nimenmuutokset eivät vaikuta listojen käyttöön eivätkä edellytä toimenpiteitä nykyisiltä tilaajilta. Nimet vaihtuvat torstaina 7. lokakuuta.
Extranet lakkautetaan
Kuten edellä todettiin, Kepan extranet poistetaan käytöstä. Sivusto suljetaan keskiviiikkona 13. lokakuuta.
Jäsentiedotukseen liittyvät materiaalit sijaitsevat jatkossa Kepa.fissä jäsensivut-osiossa. Extranet-tunnukset lakkaavat olemasta voimassa eikä niitä tarvita uusilla jäsensivuilla.
Kepa Facebookiin
Kaikkien näiden uudistusten yhteydessä avataan Kepan sivut Facebookissa ja Twitterissä.
Kepan uusilta Facebook-fanisivuilta voi tilata Kepa-päivitykset omaan syötteeseensä. Samoin Twitterissä voi ryhtyä Kepan seuraajaksi.
Kepan vanha Facebook-ryhmä lakkautetaan lokakuun loppuun mennessä.