Klovnit ilman rajoja viihdyttivät Anna aikaa -vieraita ja järjestöjä. Kuva: Klovnit ilman rajoja viihdyttivät Anna aikaa -vieraita ja järjestöjä.

Anna aikaa -tapahtuma keräsi ennätysyleisön

Keskiviikkona järjestetty Anna Aikaa -tapahtuma keräsi ennätysyleisön Kansainväliseen Kulttuurikeskus Caisaan. Tapahtumaan osallistui 26 järjestöä ja reilut 160 kävijää.

Teksti: Topi Kanniainen Kuva: Sami Taberman

Tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran kulttuurikeskus Caisassa. Aiemmin järjestöt ovat esittäytyneet Kepan tiloissa Töölössä.
Paikalle osallistuneiden järjestöjen ja kävijöiden kirjo oli poikkeuksellisen monipuolinen. Uusia kävijöitä houkutteli etenkin aiempaa keskeisempi sijainti.
Yhä useampi järjestö oli koonnut vapaaehtoistehtäviään listoiksi, joilta tapahtuman kävijät pystyivät helpommin tunnistamaan omia kiinnostuksen kohteitaan ja osaamistaan vastaavat tehtävät.
”Täällähän on vapaaehtoistyötä ihan laidasta laitaan. Aina sirkusesiintymisestä koulun rakentamiseen Afrikassa”, paikalle saapunut 49-vuotias Risto Tuovinen sanoi.
Yksi toimintaansa esitelleistä järjestöistä oli Klovnit ilman rajoja, joka hauskuutti osallistujia ja etsi tapahtumasta muun muassa kirjanpidon osaajia, ohjaajia ja it-alan ihmisiä.
”Kierrämme ympäri maailmaa esiintymässä lapsille muun muassa pakolaisleireillä. Toimimme samalla periaatteella kuin Lääkärit ilman rajoja – tosin ilman lääkkeitä”, Roosa Hannikainen järjestöstä avasi.
Tapahtuman aikana monessa pöydässä vaihdettiin yhteystietoja, annettiin esitteitä ja etsittiin omia tapoja osallistua vapaaehtoistyöhön.
Myös Tuovinen löysi laajasta tarjonnasta kiinnostavia vapaaehtoistöitä. Hän antoi yhteystietonsa ”muutamalle” järjestölle.
”Olisin kiinnostunut esimerkiksi erilaisten tapahtumien järjestelystä tai vapaaehtoistyöstä ulkomailla”, hän kertoi.
”Kerroin, millaisia taitoja minulla on. Toivottavasti järjestöt ottavat yhteyttä.”