VINGOssa käytiin hyviä keskusteluja ja levättiin hetki - vaikkapa riippumatossa. Kuva: Sami Taberman / Kepa. Kuva: VINGOssa käytiin hyviä keskusteluja ja levättiin hetki - vaikkapa riippumatossa. Kuva: Sami Taberman / Kepa.

VINGO – keidas keskellä festivaalihumua

Kepan jäsenpalvelu-ja edunvalvontatiimi pystytti tänä vuonna Maailma Kylässä -festivaaleille jäsenjärjestöjen oman backstagen, jossa kiireiset festareilla työskentelevät jäsenten edustajat saivat istahtaa ja juoda kupposen kuumaa.

Teksti: Saara Simonen

VINGO (Very Important NGO) -bäkkäri oli suunniteltu toimimaan jäsenjärjestöjen taukotilana, jossa saattoi pitää kahvi- tai ruokatauon sekä vaihtaa ajatuksia kepalaisten ja muiden järjestöedustajien kanssa.
VINGOn sijainti festivaalialueen laidalla, kuitenkin lähellä Mahdollisuuksien tori -telttaa, oli varsin ihanteellinen. Järjestöjen edustajien oli helppo tulla piipahtamaan VINGOssa kesken työvuoronsa tai viettää ruokataukoaan mukavilla sohvillemme suojassa suurelta yleisöltä. Solmittiinpa VINGOssa uusien tuttavuuksien lisäksi myös yksi järjestöjen keskinäinen yhteistyösopimuskin.
Uutuudesta huolimatta VINGOssa riitti kävijöitä ja monet järjestöt kokivat sen erinomaiseksi lisäksi järjestöjen palveluihin festivaalilla. Väsyneet jalat saivat levätä, kahvi maistui ja VINGOssa nautittiin myös loistavista näkymistä lavalle. Samalla kuin huomaamatta käytiin tärkeitä keskusteluja ja vaihdettiin ideoita. Kepalaisena oli mainiota tavata järjestöjen edustajia heidän taukojensa aikana sen sijaan, että olisimme kiertäneet järjestöjen pisteillä muun yleisön tavoin.
VINGOn suosio näytti, että tarvetta järjestöbäkkärille voisi olla myös tulevina vuosina. Tämän laitamme Kepassa muistiin. Kiitos siis kaikille VINGOssa vierailleille koko jäsenpalvelu- ja edunvalvontatiimin puolesta. Tulevia vuosia varten otamme mielellämme vastaan VINGO-kehitysideoita, vaikkapa tämän blogitekstin kommenttien muodossa.