Vapaaehtoistoimintaa Internetissä

Aluillaan olevan Webvolunteering-palvelun tavoitteena on mahdollistaa uudenlaiset vapaaehtoisprojektit verkossa. Palvelu tarjoaa kohtauspaikan vapaaehtoisille ja järjestöille sekä virtuaalisen työskentelytilan.

Teksti: Anna-Sofia Joro

Palvelun avulla järjestöt voivat houkutella uusia vapaaehtoisia mukaan toimintaansa luomalla projekteja, joihin vapaaehtoiset voivat hakea mukaan. Jokainen projektin jäsen pääsee omalta koneeltaan työskentelytilaan, jossa ryhmä voi käydä keskusteluja, jakaa dokumentteja tai pitää videoneuvotteluja. Projekti voi kestää muutamasta viikosta useaan kuukauteen.
Palvelua ideoivan Tuomo Virkkusen mukaan vain mielikuvitus asettaa rajat verkossa tehtäville projekteille. ”Verkko sopii loistavasti muun muassa tapahtumien suunnitteluun, julkaisujen kokoamiseen tai käännöstöihin, joihin osallistuu useampi henkilö.”
Virkkusen mukaan järjestöjen mukaan saaminen on nyt erityisen tärkeää vapaaehtoisten houkuttelemiseksi sekä alkuvaiheessa olevan palvelun kehittämiseksi. Tästä syystä Kepan 20:llä nopeimmalla jäsenjärjestöllä on mahdollisuus kokeilla palvelua maksutta. Järjestöt saavat kukin yhden projektin ilmaiseksi vuoden 2012 loppuun asti. Webvolunteering kerää kokeilun aikana ja sen jälkeen sekä järjestöiltä että vapaaehtoisilta palautetta palvelun kehittämiseksi.
Lisätietoja

Webvolunteering-palveluun liittyminen on ilmaista 20 ensimmäiselle Kepan jäsenjärjestölle.
Toimi näin:
Liity palveluun rekisteröitymissivulla. Liittyminen tapahtuu järjestön edustajan henkilökohtaisilla tiedoilla.
Ilmoita osoitteeseen info@webvolunteering.org järjestönne halukkuudesta käynnistää projekti sekä järjestön edustajan nimi.
Järjestö saa sähköpostitse ilmoituksen, kun sen edustajalle on aktivoitu mahdollisuus luoda palveluun uusi projekti.
Projektin luomisen jälkeen se näkyy vapaaehtoisille ja he voivat hakea siihen mukaan. Myös järjestö voi kutsua vapaaehtoisia projektiin.