Kuvituskuva Kuva: Be-Art/iStock

Ulkoministeriö julkaisi ennakkotietoa hanketuesta kansalaisjärjestöille

Ulkoministeriön hanketuen haku toteutetaan ensi kertaa uudella sivustolla. Fingo järjestää hanketuen osalta jäsenilleen esimerkiksi neuvontaa, muistuttaa blogissa järjestöjen kehitysyhteistyön asiantuntija Helena Nevalainen.

Teksti: Helena Nevalainen

Ulkoministeriön hanketuki kansalaisjärjestöille avautuu järjestöjen haettavaksi 22.1.–8.3.2024. Tukea voi hakea kehitysyhteistyöhankkeille, jotka toteutetaan vuosien 2025–2028 aikana.

Hanketuen hausta julkaistiin ennakkotietoa 15.11. ulkoministeriön hanketuki kansalaisjärjestöille-sivustolla. Ulkoministeriö on myös uudistanut hanketuen instrumenttikuvauksen, joka löytyy myös samalta sivustolta. Jos sinulla on kysymyksiä näihin kahteen liittyen, niin voit lähettää kysymyksesi suoraan ulkoministeriölle: hanketuki.um@gov.fi

Erityisesti huomioitavaa seuraavassa hanketuen haussa on se, että se toteutetaan ensi kertaa haeavustuksia.fi -sivustolla. Kannattaa jo tässä vaiheessa käydä tarkistamassa, että järjestössänne ovat suomi.fi -valtuudet oikein asetettuina.

Kannattaa myös tutustua tiedotteessa mainittuihin dokumentteihin:

Oppimistilaisuudet

Hanketuen suunnitteluun liittyvä koulutustilaisuuksien sarja alkoi jo syyskuussa. Mutta järjestämme vielä alla olevat hankekoulutukset, joita voi hyödyntää hanketta suunniteltaessa:

  • Työpaja F:  Riskienhallinta, to 23.11. klo 12.30-15.30 (Fingon toimisto)
  • Työpaja G: Seuranta ja arviointi, ma 4.12. klo 12:30–15:30 (etä) 
  • Työpaja H: Hankkeista viestiminen, 25.1.2024 klo 13:30–15:30 (Fingon toimisto) 
  • Työpaja E: Kehitysyhteistyöhankkeen budjetointi, tammi–helmikuu 2024, ilmoittautumislinkki jaetaan myöhemmin.

Työpajat on suunniteltu siten, että niihin voi osallistua, vaikka ei olisi osallistunut aikaisempiin työpajoihin. 

Järjestämme myös haun jo avauduttua hausta kiinnostuneille hanketuki-infon keskiviikkona 24.1.2024 klo 14-15.30. Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet ensi vuoden alussa Fingon verkkosivuilla.

Sen lisäksi helmikuulle on suunnitteilla sparraustilaisuuksia, joihin tukea hakevat ovat tervetulleita tapaamaan toisiaan ja keskustelemaan hakuun liittyvistä kysymyksistä.

Neuvonta

Fingo tarjoaa hanketukea hakeville järjestöille hankeneuvontaa, jota on saatavilla ympäri vuoden. Voit olla yhteydessä Helena Nevalaiseen (helena.nevalainen@fingo.fi) kun mietit hankkeen suunnitteluun tai toteutukseen liittyviä asioita.

Fingo tarjoaa myös hankehakemusten kommentointia. Kommentointi-aikoja on varattavissa 12.2.-5.3.2024 väliselle ajalle. Ajanvaraus käynnistyy 22.01.2024, jolloin varausohjeet ja linkki ajanvaraukseen päivitetään Fingon verkkosivulle.

Lisätietoja

Jos jokin asia mietityttää tulevaan hakukierrokseen tai Fingon järjestämiin tilaisuuksiin liittyen, niin voit olla yhteydessä Järjestöjen kehitysyhteistyön asiantuntija Helena Nevalaiseen, puh. 050 3176729, sähköposti: helena.nevalainen@fingo.fi