Naisenergiaa Kepan jäsenistöön

Uuden käytäntömme mukaisesti on taas aika toivottaa Kepan uunituoreet jäsenet tervetulleiksi ja kertoa hieman heistä täällä jäsenblogissa.

Teksti: Saara Simonen

Kesäkuun kokouksessaan Kepan hallitus hyväksyi kolme uutta jäsentä. Kaksi näistä ovat maahanmuuttajanaisten järjestöjä, mikä vahvistaa naisnäkökulmaa jäsenistössämme. SHIFFA ry on somalialaisten naisten järjestö ja Empowerment of African Women edustaa afrikkalaisen diasporan naisia Tampereella. Lisäksi Kepan jäseneksi hyväksyttiin Suomi-Sierra Leone Seura, joka toimii ystävyysseurojen sektorilla.
Perinteikäs Suomi-Sierra Leone Seura on perustettu jo 1990 -luvun alussa. Seura keskittyy jakamaan tietoa Sierra Leonesta ja tuomaan Suomessa asuvat sierraleonelaiset sekä maasta kiinnostuneet suomalaiset yhteen. Seura on tuttu Maailma Kylässä -festivaalilta, ja toivoo jatkossa voivansa tiivistää yhteistyötä Kepan ja sen jäsenjärjestöjen kanssa.
Somalialaisista naisista koostuva SHIFFA ry on toiminut vuodesta 2005. Järjestö tekee sekä kehitysyhteistyötä Somaliassa että globaalikasvatusta ja vaikuttamistyötä Suomessa. SHIFFA ry on erikoistunut mediakoulutukseen Somaliassa ja se tarjoaa naisille voimaantumisen mahdollisuuksia myös yhteisöteatterin kautta. Suomessa järjestön Pata, sandaali ja virkattu teltta -hanke on installaation keinoin kertonut pakolaisnaisten tarinoita eri puolilla maata.
Tamperelainen Empowerment of African Women (EOAW) on puolestaan järjestökentän tuoreita tulokkaita, jonka toiminta on alkanut vuonna 2008. Järjestön tavoitteena on voimaannuttaa naisia ja tyttöjä koulutuksen avulla. Järjestö pyrkii nostamaan esiin sukupuolten väliseen tasa-arvoon liittyviä kysymyksiä ja vahvistamaan tyttöjen ja naisten henkilökohtaista kehitystä. EOAW toimii Suomen lisäksi Nigeriassa ja Kongossa nostaen esiin seksuaaliseen väkivaltaan ja naisten asemaan konfliktitilanteissa liittyviä kysymyksiä. Lisäksi EOAW järjestää tulevana syksynä Tampereella kansainvälisen naisten konferenssin, jossa pureudutaan viiden päivän ajan sukupuolten väliseen tasa-arvoon liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin.
Kaikkien Kepan jäsenten puolesta haluamme toivottaa nämä uudet jäsenet tervetulleiksi ja kutsua heidät osaksi monenkirjavaa Kepa-joukkoa!