Mahdollisuuksia tarjolla!

Mitä sinun järjestösi kaipaa? Toimijoita? Ideoita? Työkaluja? Näkyvyyttä? Näitä kaikkia ja paljon muuta on tarjolla yli 20 paikkakunnalla tämän vuoden aikana.

Teksti: Aino Helle

Mahdollisuuksien torit ovat ilmaisia yleisötapahtumia, joissa paneudutaan globaaleihin kysymyksiin helposti lähestyttävällä tavalla. Toreilla sadat järjestöt esittelevät toimintaansa, ja ohjelmaa on jokaisen kävijän makuun. Tänä vuonna torien yhteinen teema on muuttoliikkeet ja pakolaisuus.
Mahdollisuuksien torit ovat näyteikkuna kaikenlaisille järjestöille ja oiva tapa saada uusia aktiiveja mukaan toimintaan.
Kansainvälisiin kysymyksiin keskittyvien järjestöjen lisäksi esillä on muun muassa urheilu-, lapsi-, nuoriso-, monikulttuurisuus-, terveys- ja kulttuurijärjestöjä. Mitä monipuolisempi järjestöjen kirjo on, sitä parempi. Toreilla järjestöt voivat paitsi esitellä toimintaansa paikkakuntalaisille, myös tavata toisiaan ja löytää uusia yhteistyön muotoja.
Mahdollisuuksien torit osoittavat, että jokainen voi vaikuttaa omaan lähiympäristöönsä ja maailmanlaajuiseen oikeudenmukaisuuteen. Torit tarjoavat ihmisille omannäköisiä ja innostavia tapoja toimia paremman maailman puolesta. Ennen kaikkea toreilta löytyy värikästä tunnelmaa ja monenlaista ohjelmaa musiikkiesityksistä työpajoihin ja paneelikeskusteluihin. Mieti, mitä sinun järjestösi voisi tuoda mukanaan.
***
Maailmassa on 214 miljoonaa ihmistä, jotka ovat muuttaneet kotimaansa ulkopuolelle. Heistä lähes 50 miljoonaa on muuttanut pakon edessä paeten konfliktia tai ilmastonmuutoksen seurauksena. Vuoden 2012 Mahdollisuuksien toreilla pohditaan syitä muuttoliikkeiden taustalla ja pyritään nostamaan esiin yksilöt tilastoiden takaa. Torit tarjoavat areenan keskustelulle ja luontevan kohtaamispaikan eritaustaisille ihmisille.
Tänä vuonna eri kulttuurien herkkuja, eksoottisia rytmejä ja monenlaista toimintaa tarjoillaan 21 paikkakunnalla.  Paikalliset järjestöt vastaavat Mahdollisuuksien torien järjestelyistä ja ohjelmasta, ja valtakunnallisesti toreja koordinoi Kepa.
Mukaan pääset ottamalla yhteyttä oman paikkakuntasi toria koordinoivaan tahoon.
Lisätietoja

Mahdollisuuksien tori -verkkosivut
Kepan Mahdollisuuksien tori -koordinaattori Katja Hintikainen, info@mahdollisuuksientori.fi , 09 584 23 282).