Kommentoi hanketuen käsikirjaa ja hakulomakkeita

Ulkoministeriö toivoo järjestöjen kommentteja 30.11.2011 mennessä.

Teksti: Auli Starck

Ulkoministeriön kansalaisjärjestöyksikössä on laadittu järjestökentältä ja ministeriön sisältä saatujen kommenttien perusteella toinen versio uudeksi kehitysyhteistyön hanketuen käsikirjaksi. Tällä kertaa kommentoitavana ovat lisäksi uudet hakulomakkeet täyttöohjeineen. Lomakkeiden tallennus ja laskukaavat eivät ole vielä tässä vaiheessa toiminnassa.
Uudistuksella pyritään selkeyttämään ja päivittämään ohjeita samanaikaisesti sähköiseeen hakumenettelyyn siirtymisen kanssa. Eri kokoisille hankkeille tulee hieman erilaiset vaatimukset. Alle 100 000 euron hankkeisiin (koko haettava summa) haetaan rahoitusta hakulomakkeella. Yli 100 000 euron hankkeiden hakemuksiin tulee liittää erillinen hankeasiakirja. Käsikirjan liitteenä on esimerkki hankeasiakirjan sisällysluettelosta.
Uuden käsikirjan, lomakkeiden ja sähköisen järjestelmän on tarkoitus olla käytössä kevään 2012 hakukierroksella.
Kansalaisjärjestöyksikkö toivoo, että järjestöt esittäisivät kommenttinsa käsikirjaan ja lomakkeisiin 30.11.2011 mennessä. Kommentit voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen keo-30@formin.fi.
Järjestöt voivat halutessaan lähettää kommenttinsa myös Kepan kautta, jolloin ne huomioidaan Kepan lausunnossa. Kommentit toivotaan 25.11. mennessä sähköpostitse: auli.starck@kepa.fi
Lisätietoja

Kommentoitavana oleva luonnos ja lomakkeet ulkoministeriön verkkosivuilla
Hanketuen uudistuksesta tietoa Kepan Hanketuen uudistus -sivulla
Jäsenblogi: Hanketuen haku selkeytyy ja sähköistyy