Anna aikaa -tapahtuma järjestettiin toista kertaa Caisan tiloissa. Keskeinen sijainti houkutteli paikalle paljon porukkaa. Kuva: Anna aikaa -tapahtuma järjestettiin toista kertaa Caisan tiloissa. Keskeinen sijainti houkutteli paikalle paljon porukkaa.

Kiinnostaako vapaaehtoistyö? Kyllä kiitos!

Anna aikaa -vapaaehtoistapahtuma houkutteli viime torstaina 7.2. Caisaan yli 150 vapaaehtoistoiminnasta kiinnostunutta. Moninaisia mahdollisuuksia heille tarjoili 32 järjestöä.

Teksti: Anna-Sofia Joro

Mukana oli tälläkin kertaa monia, jotka etsivät vapaaehtoistyömahdollisuuksia muilla kuin suomen kielellä. Kansainvälistä vapaaehtoistoimintaa tarjosi muun muassa Helsinki African Film Festival.”Vapaaehtoisten ei tarvitse osata suomea, ja tämä on hyvä tilaisuus tutustua uusiin ihmisiin. Voi jakaa flaijereita, auttaa katukarnevaalin järjestelyissä, markkinoinnissa, cateringissa tai lipunmyynnissä,” festivaalin viestinnästä vastaava Laura Meriläinen-Amaumo luetteli.”Olemme saaneet mukaan jo noin 20 uutta vapaaehtoista”, hän laskeskeli puolessavälissä tapahtumaa. Tavoitteena oli houkutella vielä toiset samanmoiset lisää.***Solidaarisuus aloittelee parhaillaan laajempaa uusien vapaaehtoisten rekrytointia.”Ihmiset ovat löytäneet meidät hyvin ja olemme saaneet paljon uusia nimiä vapaaehtoisten sähköpostilistalle”, Mari Heikkinen Solidaarisuudesta iloitsi.”Vapaaehtoiset voivat esimerkiksi tulla mukaan esittelemään järjestöä erilaisiin tapahtumiin tai antaa osaamistaan vaikkapa käännöstöihin, graafiseen suunnitteluun tai juttujen kirjoittamiseen.”***Pääkaupunkiseudun partiolaisia edusti tapahtumassa vapaaehtoistyön koordinaattori Elina Heinonen. Hänen mukaansa partiolaisten pisteelle saapui eri tavoin kiinnostuneita ihmisiä, kuten entisiä partiolaisia, lapsenlapsilleen harrastusta etsiviä isovanhempia sekä yleisesti vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneita, jotka halusivat selvittää vaadittavan sitoutumisen tasoa.”Yritämme aina selvittää, että aikaa voi antaa juuri sen verran kuin sitä on. Voi joko pidellä tunnin soppakauhaa tai järjestää toimintaa lapsille viikon ajan”, Heinonen kuvaili mahdollisuuksien laajaa skaalaa.Heinonen on työssään pohtinut vapaaehtoistyön murrosta. Yhdistystoiminta muuttuu ja vapaaehtoisten sitoutumisen taso laskee.”On yhä hankalampaa saada ihmisiä paikan päälle tekemään, sillä oma aika on niin harvinaista. Vapaaehtoisten kiittäminen onkin äärettömän tärkeää, jotta he ymmärtävät että annettua aikaa todella arvostetaan.”Suosittu Anna aikaa -tapahtuma järjestettiin nyt toista kertaa yhteistyössä Kepan ja Kansainvälisen kulttuurikeskus Caisan kanssa.  Anna aikaa -tapahtuma Kepan verkkosivuilla.