29. elokuuta pidetyn Mikkelin Mahdollisuuksien torin pääjärjestäjä oli Mikkelin Maailmankauppayhdistys. Kuva: 29. elokuuta pidetyn Mikkelin Mahdollisuuksien torin pääjärjestäjä oli Mikkelin Maailmankauppayhdistys.

Kepan jäsenet aktiivisesti mukana Mahdollisuuksien toreilla

Kepan jäsenjärjestöt hyödyntävät Mahdollisuuksien toreja oman toimintansa esittelemiseen ja uusien vapaaehtoisten rekrytointiin. Torien syyskaudella on jäljellä vielä viisi toria ympäri Suomen.

Teksti: Jaana Viirimäki Kuva: Sanna Jäppinen / Kepa

Tänä viikonloppuna Mikkelin ja Maarianhaminan torit sekä syyskuiset Savonlinnan, Oulun ja Turun torit tarjoavat vielä hyviä mahdollisuuksia järjestöjen toiminnan esittelyyn.Lämpimään toritunnelmaan johdattelee torien kaksiminuuttinen esittelyvideo ja perusteellisemman katsauksen torien tavoitteisiin saa Mahdollisuuksien torilla tavataan -pätkästä.***Kevätkaudella eri puolella Suomea järjestettiin kaksitoista Mahdollisuuksien toria ja niillä nähtiin 41 Kepan jäsenjärjestöä pitämässä esittelypöytää, tuottamassa lavaohjelmaa tai toteuttamassa työpajoja. Osa jäsenjärjestöistä osallistui useammalle torille – aktiivisimmat nähtiin jopa kuudella tai seitsemällä torilla.Torien koot vaihtelevat luonnollisesti paljon, isoimmissa kaupungeissa toimintaansa esitteleviä järjestöjä saattaa olla paikalla 40-50 ja pienemmillä paikkakunnilla osallistuvia tahoja voi olla alle kymmenenkin. Omana lukunaan on tietysti Maailma kylässä -festivaalin Mahdollisuuksien Tori -teltta, jossa oli tänä vuonna 179 näytteilleasettajaa. Koosta riippumatta Mahdollisuuksien torien tehtävä on sama. Ne tuovat järjestöt ja kansalaiset yhteen ja tarjoavat keinoja vaikuttaa oikeudenmukaisen maailman puolesta.Kevätkauden aikana toreilla on ollut esillä kolmisensataa eri toimijaa. Järjestöt muodostavat suurimman ryhmän, muita paljon esillä olleita ovat kuntien eri toiminnot, kuten kirjastot, maahanmuuttajatyö ja kultturitoimi, seurakuntien toiminta sekä erilaiset osuuskunnat ja vapaat aktivistiryhmät. Myös maailmankaupat ja kehitysmaayhdistykset ovat olleet mukana monella paikkakunnalla.Vuoden teema nuoret ja työ on ollut esillä esimerkiksi nuorten työpajojen, työnhakusimulaatioiden, teatteriesitysten tai tutkijoiden työn esittelyn kautta. Yhteyttä nuorten globaalin työllisyystilanteen ja paikallisen todellisuuden välille etsitään myös Kunnon työtä nuorille -valokuvahaasteen kautta.***Tulevina vuosina toivomme yhä useamman Kepan jäsenjärjestön löytävän tiensä Mahdollisuuksien toreille. Mahdollisuuksien torin verkkosivujen kautta löytyy yhteys oman kaupungin paikalliseen torikoordinaattoriin. Ja jos kiinnostusta löytyy torin käynnistämiseen jollakin uudella paikkakunnalla, yhteyden voi ottaa allekirjoittaneeseen.Tavataan toreilla sekä syksyllä että ensi vuonna!