Kepan hallituksen puheenjohtaja Elina Vuola (vas.) ja toiminnanjohtaja Timo Lappalainen (oik.) luovuttivat palkinnon Kirsti Kirjavaiselle. Kuva: Kepan hallituksen puheenjohtaja Elina Vuola (vas.) ja toiminnanjohtaja Timo Lappalainen (oik.) luovuttivat palkinnon Kirsti Kirjavaiselle.

Kepa palkitsi ansioituneita kansalaisjärjestötoimijoita

Kepan 30-vuotisjuhlissa 24. huhtikuuta Abdirizak Hassan Mohamed ja Kirsti Kirjavainen saivat tunnustuksen tärkeästä työstään kansalaisjärjestön palveluksessa paremman ja oikeudenmukaisen maailman puolesta.

Teksti: Iina Leppäaho Kuva: Iina Leppäaho

Kepa kiitti elämäntyönsä Suomen Lähetysseurassa tehnyt kätilö-diakonissa Kirsti Kirjavaista ja naisten ja syrjittyjen aseman edistämisestä Nepalissa.”Kiitos kuuluu niille naisille, jotka ovat muuttaneet maailmaa, daliteille, jotka taistelevat fatalismia vastaan, ja Kepalle, joka rohkeasti taistelee ihmisoikeuksien puolesta”, Kirjavainen sanoi kiitospuheessaan.Abdirizak Hassan Mohamed palkittiin Suomen Somalia-verkoston ja somaliyhteisön identiteetin vahvistamiseksi tehdystä työstä sekä järjestöjen välisen yhteistyön edistämisestä.Mohamed oli estynyt osallistumaan tilaisuuteen, mutta välitti terveisensä juhlaan. ”Tunnustus on tärkeä koko Suomen somaliyhteisölle, joka on hyvin aktiivinen järjestökentällä, erityisesti Somaliassa toteutuvissa kehitysyhteistyöhankkeissa. Suomen somalialaiset ovat sillanrakentajia Suomen ja Somalian välillä”, hän totesi.Kepan myönsi tunnustukset nyt toista kertaa. Ensimmäisen kerran kansalaisjärjestötoimijoita palkittiin Kepan 25-vuotisjuhlassa.