Järjestöille näkyvyyttä uusitulla Kepa.fi-sivustolla

Uusitulla Kepa.fi-verkkosivustolla näkyy ihka oikeita mainoksia. Ne ovat Kepan ja sen jäsenjärjestöjen vinkkejä kaikille niille, jotka haluavat tehdä oman osansa edistääkseen globaalia oikeudenmukaisuutta.

Teksti: Paula Lounasheimo

Mainokset liittyvät ns. osallistumiskoneeseen, jonka avulla sivuilla vierailevat voivat etsiä itselleen sopivia auttamis- ja osallistumismuotoja. Samalla järjestöt pääsevät näin markkinoimaan omaa toimintaansa ja saavat itselleen näkyvyyttä. Sivuilla voivat mainostaa vain Kepan jäsenet.
Mainosten kautta pääsee joko Kepan tai sen jäsenjärjestöjen sivuille jatkamaan tutustumista valittuun auttamistapaan tai toimintoon. Mainokset näytetään arpomalla, mutta joillain sivuilla mainos näkyy sisällön mukaan: esimerkiksi ympäristöä käsittelevän uutisen kyljessä voi olla ympäristöasioita käsitteleviä mainoksia.
Haluaisiko järjestösi mukaan?
Osallistumiskoneessa on nyt mukana 20 järjestöä ja lähitulevaisuudessa järjestöjä otetaan mukaan ainakin toiset 20. Haku tapahtuu ilmoittamalla siitä kehitysmaaliike-l:llä ja kepa-l:llä vuoden 2011 alussa. Halukkaat otetaan mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Kannattaa siis seurata Kepan sähköpostilistoja, joiden kautta viestitään seuraavasta mainostusmahdollisuudesta.
Pitkän aikavälin tavoitteena on, että Kepan sivuilla mainostaminen olisi ilmainen, jatkuvasti auki oleva mahdollisuus kaikille jäsenjärjestöille.
Lisätietoja aiheesta:
Mitä nämä mainokset ovat?
Oma mainoksesi mukaan?