Better Aid For the World We Want – allekirjoita postikortti

Miksi kansalaisyhteiskunnan vaatimuksia kannattaa tukea taistelussa köyhyyttä vastaan? Civil Society Voices for the Fourth High Level Forum on Aid Effectiveness -video esittelee kansalaistoimijoiden ajatuksia eri puolilta maailmaa.

Teksti: Anna-Sofia Joro

Varmista, että kansalaisyhteiskunnan äänet tulevat kuulluiksi myös Busanin huippukokouksessa. Globaalit kriisit iskevät kovimmin kaikkein köyhimpiin, joten sitoumuksista on pidettävä kiinni ja tuloksekkaalle kehitysyhteistyölle on yhä suurempi tilaus.
Tätä viestiä lähes tuhannen kansalaistoimijan BetterAid -verkosto vie Busanin 4. kehitysavun tuloksellisuuden huippukokoukseen. Kansalaisjärjestöt ja yksittäiset ihmiset eri puolilta maailmaa voivat osallistua allekirjoittamalla BetterAidin sivulla hallituksille suunnatun postikortin, jotka luovutetaan Busaniin kokoontuville päättäjille.
Kampanja kannustaa kansalaistoimijoita vaatimaan hallituksilta sitoutumista todelliseen kehitykseen tähtäävään kehitysyhteistyöhön, joka vahvistaa ihmisoikeuksien ja tasa-arvon toteutumista. Kampanjaa koordinoi Global Call to Action Against Poverty (GCAP) -liike.
Postikortin on allekirjoittanut jo yli tuhat järjestöä ja yksittäistä ihmistä, mutta lisää joukkovoimaa tarvitaan. Busan on ensimmäinen tuloksellisuutta käsittelevä huippukokous, johon kansalaisjärjestöt pääsevät osallistumaan. Siellä arvioidaan, miten avunantajamaat ovat pitäneet kiinni sitoumuksistaan ja mitä seuraavaksi pitäisi tehdä.
Lisätietoja

Allekirjoita vetoomus BetterAidin sivulla
Kepan Busan-sivut
Kepa on mukana Busanissa ja tiedottaa jäsenistöään kokousvalmistelujen edetessä.