Ajankohtaista keke-kehy-vaikuttamisessa ja viestinnässä, vko 46

Tämä kooste on julkaistu Fingon vaikuttamisen whatsapp-ryhmässä 10.11.2023. Liity mukaan ryhmään.

Mainittujen henkilöiden yhteystiedot löytyvät täältä.

Mainittujen henkilöiden yhteystiedot löytyvät Fingon sivuilta.

1 Poliittiset prosessit


📧 Ehdollistaminen: lähetämme ensi viikolla kirjeen ministeri Taviolle liittyen ehdollistamiseen: pääviesti on, että järjestöjen työ tulisi jättää ulos ehdollistamisesta. Kirje on nähtävillä ja täydennettävissä vaikuttamisen teams-kanavalla.
👉 voit täydentää kirjeeseen 21.11. klo 16 saakka erityisesti konkreettisia esimerkkejä siitä, miten ehdollistaminen vaikuttaisi järjestösi työhön.
Yhteys: Ilmari Nalbantoglu

👩‍🏫 VGK-tuki olisi määrä aukaista haettavaksi lähiaikoina. Meillä ei ole tietoa, että hakua ei avattaisi – mutta ei toisaalta tietoa sen avaamisestakaan vielä. Tästä syystä muistutamme Fingolta kirjeellä ministeriä tuen merkityksestä.
Yhteys: Anna Kivimäki-Pelluz ja Ilmari Nalbantoglu

🗳️ Presidenttiehdokkaiden kuuleminen: ennakkotieto, josta saatte lisää tietoa ensi viikolla: Fingo aloittaa presidenttiehdokkaiden kuulemiset siten, että ehdokkaita kuullaan yksitellen. Tähän mennessä meille on varmistunut kolmen ehdokkaan kuulemiset ja kahdelta on vähän haljun vihreää valoa asialle, eli 3-5 varmistunut. Eivätköhän ehdokkaat riittävissä määrin kuittaa kuulemisen.

👉 Mitä presidentiksi mieliviltä tulisi kysyä? Voit tehdä ehdotuksia kyssäreiksi vaikuttamisen jäsenten teams-kanavalle, jossa aiheeseen liittyen on koontiasiakirja avoinna toistaiseksi.
Yhteys: Mika Niskanen, Ilmari Nalbantoglu

🚔 COP lähestyy: YK:n ilmastokokous järjestetään 30.11.-12.12. Mitä seurata? Tutustu etukäteen neuvottelujen avainaiheisiin.
Kts. myös: tiedote: ”maailman maiden sitouduttava kaikkien fossiilisten polttoaineiden käytön lopettamiseen”.
Yhteys: Emilia Runeberg ja Johannes Hautaviita

2 Järjestökentän toimet

🙋 Vaikuttamisen ajankohtaistilaisuus odottaa ilmoittautumistasi: listalla mm. yhteiset toimet parlamenttivaaleissa: Tilaisuus järjestetään 13.12., ilmoittautuminen on auki.
Yhteys: Saana Yrjönen

3 Lausunnot ja kuulemiset

Ei akuutteja lausuntoja ja kuulemisia, eikä se haittaa kovin paljoa, keksimme muuta puuhaa.

Näillä terveisillä, mukavaa orastavaa viikonloppua kaikille! 🌻