Yli 120 000 etsi ehdokastaan Ulkopoliittisesta vaalikoneesta

Kepan ylläpitämä Ulkopoliittinen vaalikone tavoitti paremmin sekä äänestäjät että ehdokkaat kuin edellisissä eduskuntavaaleissa.

Teksti: Pasi Nokelainen

Ulkopoliittisesta vaalikoneesta ehdokasta itselleen etsi 120 000 käyttäjää. Kansanedustaehdokkaiden vastausprosentti nousi 68:een. Kepa toteutti eduskuntavaalien alla vaalikoneen toisen kerran.
Vuoden 2007 eduskuntavaaleissa ehdokkaiden vaalikonevastausprosentti jäi 57:een ja sivustolla vieraili tuolloin 42 000 yksittäistä kävijää. Valituksi tulleista eduskuntavaaliehdokkaista koneeseen vastasi tällä kertaa peräti 70 prosenttia.
”Suurkiitos kaikille hankkeessa mukana olleille ja konetta markkinoineille järjestöille ja yksittäisille ihmisille. Minusta tulokset ovat vahva viesti siitä, että suomalaisia kiinnostavat edelleen kansainväliset kysymykset ja globaali oikeudenmukaisuus”, sanoo vaalikonehanketta vetänyt kehityspoliittinen asiantuntija Tytti Nahi Kepasta.
Ulkopoliittisessa vaalikoneessa äänestäjät pääsivät etsimään muun muassa kansainvälistä taloudesta, kehitysyhteistyöstä, turvallisuus- ja ilmastopolitiikasta sekä maahanmuutosta samalla tavalla ajattelevilta ehdokkaita. Lisäksi koneessa oli ihmisoikeuksia, Natoa, Venäjää ja Lähi-itään käsitteleviä kysymyksiä.
Ulkopoliittisen vaalikoneen oli laatinut 22 globaalien kysymysten parissa työskentelevää järjestöä, ja kysymyksiä kommentoi myös Ulkopoliittinen instituutti. Yhteensä kysymyksiä on 19.

Kepa.fi: Uusi eduskunta on maailmanparannuksen asialla