Rautakirja oy:n Teemu Rissanen ja Anne Roine World Visionista ottivat vastaan vuoden varainhankintateon palkinnon VaLan Pia Tornikoskelta. Kuva: Rautakirja oy:n Teemu Rissanen ja Anne Roine World Visionista ottivat vastaan vuoden varainhankintateon palkinnon VaLan Pia Tornikoskelta.

VaLa palkitsi vuoden varainhankkijat

Yleishyödyllisten yhteisöjen yhteistyöverkosto Vastuullinen Lahjoittaminen ry julkisti eilen ensimmäiset VaLa Awards 2011 -tunnustusten saajat. World Vision ja espoolaisvapaaehtoiset veivät voiton.

Teksti: Anna-Sofia Joro Kuva: Petteri Niskanen

World Vision toteutti Ärrävesijuoksun yhteistyössä Rautakirja Oy:n kanssa. Kampanjan tavoite oli kerätä 50 000 euroa vesi- ja sanitaatio-olojen parantamiseen ja vedenpumppauslaitokseen Kalpitiyassa, Sri Lankassa. Tavoite ylittyi huimasti, sillä lahjoitusvaroja kertyi 82 000 euroa.
Kesällä 2010 Suomea kiersi vapaaehtoisvoimin viisi vesikanisteria, ja R-kioski lahjoitti sata euroa jokaisesta uudesta kioskista, jossa kanisteri vieraili. Kampanjaan liittyi Ärrävesipullojen myyntiä ja tekstiviestilahjoituksia.
Raadin mukaan World Vision onnistui yhdistämään vesiteeman varainhankintaan. Lahjoittamisessa ja viestinnässä käytettiin useita kanavia ja yritysyhteistyö toteutettiin tyylikkäästi ja oivaltavasti.
”Kampanja nosti henkilökuntamme ylpeyden tunnetta. Palkitsevinta oli kuulla tuloksista. Kampanjaan oli valmiiksi ajateltu malli, mikä helpotti yrityksen mukaantuloa”, R-kioskin brändi- ja konseptijohtaja Teemu Rissanen kommentoi.
Tunnustusta vapaaehtoisille
Tilaisuudessa palkittiin myös vapaaehtoistoimijoita. Unicefin rokotusohjelmaan varoja keränneet Anja Roinila ja Ritva Pukkila ovat ansioituneet erityisesti Anna ja Toivo -nukkien tekemisessä. Naiset keräävät Unicefille 4000 euroa vuodessa tekemällä yli 200 nukkea. Kunniamaininta meni Kehitysvammaisten Tukiliiton toiminnassa pitkään mukana olleelle Veijo Lehtoselle.
Raati koostui eri tahoja edustavista asiantuntijoista. Arvioinnissa huomioitiin muun muassa luovuutta, sitoutuneisuutta sekä tuloksellisuutta.
VaLa Awards on osa kansainvälistä varainhankkijoiden palkitsemiskulttuuria. Tunnustusten saajat osallistuvat Global Awards 2011 -kilpailuun, jonka voittajat selviävät lokakuussa Hollannissa pidettävässä konferenssissa. VaLa Awards 2011 yhteistyökumppanit ovat Avoine Oy ja Vuole Oy.
Tilaisuuden yhteydessä järjestettiin Varainhankinnan pelikenttä -seminaari.