Maailmanparannuspostia kansanedustajille

Globbarien teltalla oli mahdollisuus lähettää kortti tuleville kansanedustajille, kun kesällä Suomea kiertänyt Hyvät kortit -kampanja valloitti Kampin Narinkkatorin torstaina 2. syyskuuta.

Teksti: Johanna Ujainen

SANNA AUTERE

Ulla Salmi (vas.) oli yksi postikorttiterveisiä Narinkkatorilla keränneistä globbareista. Globbarien jakamat ilmapallot tekivät myös kauppansa.
Koleasta säästä huolimatta muutamassa tunnissa postilaatikkoon kertyi reilu sata korttia. Lisäksi ihmiset pysähtyivät juttelemaan ja kertomaan mielipiteistään.
”Keskustelua käytiin niin myönteiseen kuin kielteiseenkin sävyyn. Asiasta kiinnostuneet ottivat kantaa siihen, miten kehitysyhteistyössä on tärkeä panostaa koulutukseen ja kestävään kehitykseen. Myös kehitysyhteistyöhön kielteisemminkin suhtautuvat kävivät kertomassa näkökannoistaan”, kertoi kortteja jakamassa ollut globbari Juha Valta, joka työskentelee Suomen World Visionilla.
Osa Narinkkatorilla korttia kirjoittamaan pysähtyneistä kannusti kansanedustajia toimimaan oikeudenmukaisemman maailman puolesta vain allekirjoittamalla kortin, osa lähetti lisäksi kortin välityksellä henkilökohtaisia terveisiä.
Pienten poikiensa kanssa kojulle pysähtynyt Seyran Pohja kirjoitti kansanedustajille viestinsä, jossa hän kehotti säästämään luontoa lapsille. Pohja kertoi luontoon liittyvien kysymysten olevan tällä hetkellä lähimpänä sydäntä.
”Luontoasiat eivät kiinnostaneet ennen lasten syntymää, mutta sen jälkeen on alkanut eri tavalla miettiä, mitä jälkipolville jää.”
Pohja uskoi viestin menevän perille, koska allekirjoitettu kortti on aina nettivetoomusta tai sähköpostia persoonallisempi.
Kortin lähettäminen on viesti itsessään
Ihmisoikeusasioista kiinnostunut Miro Kinnunen piti korttikampanjaa hyvänä ajatuksena.
”Korttien lähettämisessä on ideaa. Kansanedustajien suosio on pudonnut, koska lupaukset ovat usein tekoja suurempia. Kun kansa lähettää kortteja, vastaanottajat näkevät niistä ihmisten mielipiteitä.  Toivoisinkin, että korttien saaminen laittaa päättäjät ajattelemaan”, totesi kortin itsekin kirjoittanut Kinnunen.
Kampanjan aikana on pyrkimys kerätä vähintään 10 000 korttia toimitettavaksi kansanedustajille kevään 2011 massaglobbaustilaisuudessa. Talven aikana avautuu mahdollisuus lähettää terveiset myös sähköisesti e-korttina.
Lisäksi kansalaisjärjestöjä kannustetaan järjestämään talven ja kevään aikana pienimuotoisia korttien keräystempauksia ympäri Suomea.
”Kaikilla, jotka kantavat huolta näistä asioista, on mahdollisuus ottaa osaa kampanjaan ja vaikuttaa”, kertoo Kepan kampanjakoordinaattori Outi Hannula.
Hyvän kortin kirjoittamalla jokainen voi kannustaa kansanedustajia tarttumaan kehitysyhteistyöhön, ilmastonmuutokseen ja talouskriisien torjuntaan liittyviin teemoihin.

Lisää tietoa aiheesta

Globbarien Hyvät kortit -tempauksen verkkosivut