Maailma kylässä -festivaalin yleisöä
Kuva: Kati Ilomäki

Maailma kylässä -festivaali perutaan viranomaisten suositusten mukaisesti

Suomen hallitus suositti, että yli 500 henkilön yleisötilaisuudet perutaan toukokuun loppuun asti koronaviruksen takia. Asiassa toimeenpanovaltainen Etelä-Suomen aluehallintovirasto on kieltänyt suurtapahtumien järjestämisen kuukaudeksi kerrallaan perjantaista 13.3. alkaen. Näistä päätöksistä johtuen toukokuun lopulle ajoittuva Maailma kylässä -festivaali on päätetty perua tältä vuodelta.

Kuva: Kati Ilomäki

Maailma kylässä -festivaali on koko perheelle suunnattu kulttuuri- ja keskustelutapahtuma, joka koostuu kymmenistä konserteista, näyttelyistä, dokumenteista, ruokakulttuurista ja ajankohtaisista keskusteluista. Festivaali oli määrä järjestää 23.−24. toukokuuta Helsingin Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla. Tapahtumaan oli ilmoittautunut 400 näytteilleasettajaa ja sinne oli kiinnitetty 100 esitystä. Vuosittain festivaalilla on vieraillut noin 70 000 kävijää. Tapahtuman järjestää Suomalaiset kehitysjärjestöt – Fingo.  

– Ihmisten terveys ja turvallisuus tässä tilanteessa on kaikkein tärkeintä. Teemme myös kaikkemme, että tapahtuman perumisesta johtuvat kustannusvaikutukset olisivat mahdollisimman pienet eri osapuolille, ja jo sovituissa asioissa päästäisiin hyvään neuvotteluratkaisuun, sanoo festivaalia järjestävän Fingon viestintäjohtaja Salla Peltonen.   

Festivaaliorganisaatio tiedottaa näytteilleasettajia, ohjelmatuottajia, esiintyjiä, yhteistyökumppaneita ja muita sidosryhmiä tarkemmista järjestelyistä mahdollisimman pian.   

Myös tapahtuman siirtämistä myöhempään ajankohtaan pohdittiin, mutta se todettiin festivaaliorganisaatiolle tässä tilanteessa liian suureksi haasteeksi.   

– Festivaalin siirtäminen tarkoittaisi esimerkiksi eri puolilta maailmaa saapuvien kansainvälisten esiintyjien osalta täydellisiä uudelleenjärjestelyjä, joita on hyvin hankala tehdä epävarmassa tilanteessa. Sama koskee myös kotimaisia esiintyjiä, näytteilleasettajia, aluevarauksia ja teknistä tuotantoa, Peltonen jatkaa.  

Maailma kylässä -festivaali järjestetään seuraavan kerran toukokuun lopulla 2021. 

Lisätiedot: 

Mediahaastattelut: Fingon viestintäjohtaja Salla Peltonen, salla.peltonen@fingo.fi, +358 50 317 6710

Viestintään, markkinointiin ja yhteistyökumppaneihin liittyvät tiedustelut: festivaalin viestintä- ja varainhankintapäällikkö Nelli Korpi, nelli.korpi@fingo.fi, +358 50 317 6698 

Näytteilleasettajien ja aluetuotannon tiedustelut: festivaalin tuotantopäällikkö Rafael Campos, rafael.campos@fingo.fi, +358 50 317 6709 

Esiintyjiin ja ohjelmaan liittyvät tiedustelut: festivaalin ohjelmapäällikkö Johanna Eurakoski, johanna.eurakoski@fingo.fi , +358 50 317 6696