Kuva: Kerttu Penttilä / grafiikka: Julia Tavast

Tallenne: Pekka Haaviston tentti – Presidentti ja 10 kysymystä kestävästä tulevaisuudesta

Miten Pekka Haavisto rakentaisi presidenttinä kestävämpää tulevaisuutta? Kuinka hän edistäisi ihmisoikeuksia? Mikä on Haavistosta Suomen ulkopolitiikan tärkein yksittäinen arvo? Ja minkä yhden asian hän ainakin haluaisi muuttaa maailmasta?

Hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Nyt on aika esittää presidenttiehdokas Pekka Haavistolle kymmenen kysymystä kestävästä tulevaisuudesta – tervetuloa seuraamaan yksilötenttiä keskiviikkona 3. tammikuuta kello 12.15. Kaikille avoin tilaisuus järjestetään laadukkaana verkkolähetyksenä Youtuben välityksellä.

Tenttisarjamme nostaa aikamme tärkeimmät kysymykset presidentinvaalien keskiöön: käsittelemme yksilötenteissä niin ilmastonmuutoksen torjuntaa, ihmisoikeuksia, demokratiaa kuin kestävää kehitystä.

Ulkopolitiikka on presidentin työn keskiössä. Arvojohtajana hänellä on myös erityinen rooli siinä, miten Suomi kantaa globaalia vastuuta ja asemoi itsensä kansainvälisesti.

Maailman kestävää tulevaisuutta koskevat kysymykset jäävät turhan usein myös sivurooliin presidentinvaalien tenteissä – vaikka niillä on mitä valtavin merkitys myös Suomelle.