Euroopan Suunta -podcastin logo turkoosilla taustalla.

Kuuntele: EU & Afrikka: Viisi faktaa

Uusi podcast-sarja EU:sta ja Afrikasta alkaa. Ensimmäisessä jaksossa ulkoministerin valtiosihteeri Johanna Sumuvuori ja ulkoministeriön Afrikan politiikka -tiiminvetäjä Maria Kurikkala käyvät läpi viisi faktaa EU:n ja Afrikan suhteista.

Teksti: Sonja Hyötylä

Millaiset suhteet EU:lla on Afrikan unioniin ja eri maihin? Miksi sekä EU että Suomi työstävät uusia Afrikka-strategioitaan? Entä millaista on Suomen ja järjestöjen kehitysyhteistyö Afrikassa?  

Näihin kysymyksiin kuullaan vastauksia tänään julkaistussa 5 faktaa Afrikan ja EU:n yhteistyöstä -podcast-jaksossa, joka aloittaa Euroopan Suunta -podcastin uuden erikoistuotantokauden. Jaksossa Eurooppalaisen Suomen toiminnanjohtaja Aku Aarvan kysymyksiin vastaavat Ulkoministeriön Afrikan politiikka -tiimin vetäjä Maria Kurikkala sekä valtiosihteeri Johanna Sumuvuori.  

Syksyn aikana podcastista julkaistaan uusi jakso viikoittain. Kauden aikana pureudutaan EU:n ja Afrikan suhteiden nykytilaan ja tulevaisuuteen, esimerkiksi vihreisiin investointeihin, kehitysrahoitukseen sekä naisten ja tyttöjen asemaan. Ensi viikon jakson aiheena on kansainvälisten yritysten verotus, ja vieraana Saara Hietanen Finnwatchista. 

Euroopan Suunta · EU & Afrikka: Viisi faktaa | 27. 8.2020

Podcastit julkaistaan osana Fingon ja Eurooppalaisen Suomen Eurooppatiedotus-hanketta, joka toteutetaan ulkoministeriön tuella. Lokakuussa hankkeessa järjestetään myös webinaari Afrikan unionin ja Euroopan unionin huippukokouksen alla.