Ihmisiä festivaalialueella katselemassa näytteilleasettajien telttoja.
Kuva: Camilla Hanhirova / Maailma kylässä -festivaali.

Kesän tärkein kasvisruokafestari on pian täällä – Maailma kylässä -ruokamyyjät ja -näytteilleasettajat julkaistu

Maailma kylässä -festivaalin ainutlaatuisuus piilee sen yhteisöllisyydessä ja lukuisien erilaisten toimijoiden muodostamassa kokonaisuudessa. Järjestöt, katuruokakeittiöt, basaarimyyjät ja monet muut organisaatiot tuovat festarille sen omaleimaisen tunnelman. Näytteilleasettajien ständien sisällöt antavat festarikävijälle paljon ajattelemisen aihetta ja kenties uutta tekemistä tai ratkaisuja elämään.

Toukokuun viimeisenä viikonloppuna Helsingin Suvilahdessa järjestettävä Maailma kylässä muuttuu kokonaan kasvisruokafestivaaliksi. Päätös on saanut monet innostumaan ja kiittelemään. Esimerkiksi nigerialaista vegaani- ja kasvisruokaa myyvä Oby Ikegwuonu kehui päätöstä:

”Tämä on tosi hienoa. Kasvisruokaa saa maustettua niin hyvin, ja kasvisruoka voi olla todella monipuolista kuten oma erikoisuuteni kaalipihvi. Festariolosuhteissa kasvisruoka toimii muutenkin paremmin.”

Festivaalin näytteilleasettajista vastaava tuotantopäällikkö Maria Hopponen sanoo, että kasvisruokapäätös on puhuttanut monella tavalla.

”Suurin osa on ottanut päätöksen vastaan positiivisesti ja kiitellyt kehitystä oikeaan suuntaan. Myös ruokamyyjien määrä ja monipuolisuus ovat pysyneet viime vuoden tasolla. Meillä on 50 ruokamyyjää, jotka tarjoilevat katuruokaa maailman eri laidoilta esimerkiksi Tiibetistä, Nicaraguasta ja Gambiasta. Tänä vuonna on lisäksi enemmän kahvilatyyppisiä kojuja erilaisine juomineen ja herkkuineen. Tarjolla on esimerkiksi churroja ja kuplavohveleita.”

230 näytteilleasettajaa järjestöistä oppilaitoksiin

Festivaalilla on ruokamyyjien lisäksi noin 180 näytteilleasettajaa, joista 36 on basaarimyyjiä ja 136 järjestöjä. Tämän vuoden uutuus on Kirja- ja kierrätysmaailma, josta löytyy paljon monenlaista kirjallisuutta Rosebud Books -kokonaisuudesta ja laajasti kiertotalouteen liittyviä toimijoita. Uusi kokonaisuus sijaitsee Cirkon tiloissa, ja toisella puolella festarialuetta Kattilahallissa on esillä järjestöjen ja pienempien ständien tuttu Mahdollisuuksien tori.

Festarikentälle kohoaa isompien näytteilleasettajien telttakylä. Kirkon Ulkomaanavun osastolla on esimerkiksi herätteleviä keskusteluita. Euroopan parlamentin Suomen-toimiston ja Euroopan komission Suomen-edustuston yhteisellä näytteilleasettajapisteellä saa tietoa tulevista EU-vaaleista.

Pelastakaa Lapset -osastolla voi kokea lapsiystävällisen tilan, joita perustetaan evakuointikeskuksiin, hätämajoituksiin ja vastaanottokeskuksiin, jotta lapsilla olisi turvallinen paikka leikkiä ja rauhoittua vaikeissakin olosuhteissa. Festivaalijärjestäjä Fingon osastolla voi pohtia navigointitaitojaan epävarmuuksien aallokoissa, napata Maailman Kuvalehden tuoreimman numeron ja koota itselleen tärkeitä kestävän kehityksen tavoitteita ilmentävän makean yllätyksen. Lisäksi paikalla on muun muassa Fida, Suomen Punainen Risti, Kirkko Helsingissä ja Espoossa sekä lukuisia oppilaitoksia, mediaa, kulttuuritoimijoita ja viranomaisia.

Tutustu kaikkiin ständeihin ja ruokakojuihin, ohjelmaan ja alueen karttaan. Maailma kylässä -festivaali 25.–26.5.2024 Helsingin Suvilahdessa teemalla Rohkeus. Vapaa pääsy ja avoin kaikille.

Lisätiedot, median akkreditoinnit, haastattelupyynnöt ja kuvat

Viestintäpäällikkö Nelli Korpi, nelli.korpi@fingo.fi, +358 50 317 6698
Näytteilleasettajat ja ruokamyyjät: Tuotantopäällikkö Maria Hopponen, maria.hopponen@fingo.fi,+358 50 317 6742

Pressikuvat Flickristä
Lisätietoja medialle

Facebook
X
Instagram 
Spotify
Youtube
Tilaa uutiskirje
#MaailmaKylässä #Rohkeus

Maailma kylässä on vuodesta 1995 alkaen järjestetty kestävän kehityksen festivaali, joka käy keskustelua ajankohtaisista globaaleista aiheista ja herättelee ihmisiä toimimaan kestävämmän tulevaisuuden puolesta. Kansainvälinen ilmaistapahtuma järjestetään 25.–26.5.2024 Helsingin Suvilahdessa teemalla Rohkeus. Festivaalin arvot ovat monimuotoisuus, innostavuus, yhdenvertaisuus, vastuullisuus ja yhteisöllisyys. Festivaalille odotetaan noin 50 000 kävijää, 230 näytteilleasettajaa ja 75 ohjelmanumeroa. Kaikkiin ohjelmiin on vapaa pääsy. Fingon järjestämän festivaalin pääyhteistyökumppaneita ovat Euroopan komission Suomen-edustusto, Euroopan parlamentin Suomen-toimisto, Kirkon Ulkomaanapu, Radio Helsinki ja Maailman Kuvalehti.