Kuvituskuva.
Kuva: Grafiikka: Days Agency

Innovaatioiden marraskuu on täällä – merkitse kalenteriisi nämä tapahtumat

Tänä vuonna marraskuu on innovaatioiden kuukausi. Fingo Powerbank järjestää kehitysjärjestöille tulevilla viikoilla lukuisia tapahtumia innovaatioista, teknologiasta ja yritysyhteistyöstä. Kaikkien tilaisuuksien kieli on englanti, ja ne järjestetään verkossa.

Kuva: Grafiikka: Days Agency

Tulevat tapahtumat

1. How to Get Started with AI as an NGO? 

Mitä tekoäly tarkoittaa? Mitä mahdollisuuksia se tarjoaa kehitysjärjestöille? Miten voit hyödyntää tekoälyä järjestösi toiminnassa? Tervetuloa Fingo Powerbankin ja Omdenan tilaisuuteen 2. joulukuuta kello 13.00–14.30. Tilaisuudessa opit perusteet tekoälystä ja sen tarjoamista mahdollisuuksista kehitysyhteistyön näkökulmasta.

Fingon jäsenjärjestöille tarjoutuu lisäksi mahdollisuus ehdottaa konseptia Omdenan toteutettavaksi. Ehdotusten joukosta valitaan yhden järjestön konsepti, joka toteutetaan vuonna 2021 ja rahoitetaan osana Fingo Powerbankin kokeiluja. Tämä mahdollisuus on avoin vain Fingon jäsenjärjestöille.

Aika: 2. joulukuuta 13.00–14.30

Paikka: Verkko (Zoom)

Rekisteröityminen: Ilmoittaudu täällä.

Tapahtuman kieli on englanti. Lue lisää tapahtumasta täältä.

2. SDG Booster: Circular Economy in Vietnam

Tervetuloa SDG Boosteriin! Työpaja keskittyy tällä kertaa kiertotalouden projekteihin Suomen ja Vietnamin välillä. Tapahtuman tavoitteena on tuottaa yhteisiä hankkeita itäafrikkalaisten ja suomalaisten osallistujien välillä sekä luoda perustaa keskusteluille uusista kumppanuuksista. Tapahtumassa esitellään myös nykyisiä rahoitusvälineitä sekä muita palveluita. SDG Boosterin järjestävät yhteistyössä Business Finland, UN Technology and Innovation Labs (UNTIL), Education Finland, Finnpartnership ja Fingo yhteistyössä Suomen Hanoin suurlähetystön ja Vietraden kanssa.

Päivämäärä ja aika: 9. joulukuuta, 9.00–12.15

Rekisteröityminen: Ilmoittaudu tapahtumaan täällä. Viimeinen päivä rekisteröityä on 1. joulukuuta.

Lue lisää ja katso video, jossa kerrotaan, miten SDG Boosterit toimivat. Tapahtuman kieli on englanti.

3. NGO Experimentations: Second Peer Learning Session

Seitsemän kokeilua käynnistyi viime keväänä Itä-Afrikassa, kun järjestöt ryhtyivät paikallisten kumppaniensa kanssa kehittämään uusia ratkaisuja työnsä tehostamiseksi. Nyt on aika oppia näistä kokeiluista.

Tervetuloa englanninkieliseen NGO Experimentations: Second Peer Learning Session -verkkotapahtumaan perjantaina 11. joulukuuta kello 9–11.00. Tilaisuudessa kuulemme järjestöjen toteuttamista kokeiluista osana Fingo Powerbankia. Kokeilut ovat keskittyneet esimerkiksi yhteisöradioiden kehittämiseen ja terveysklinikan digitalisointiin.

Päivämäärä ja aika: 11. joulukuuta kello 9–11.00

Paikka: Verkko (Zoom)

Rekisteröityminen: Ilmoittaudu täällä.

Tapahtuman kieli on englanti. Lue lisää täältä.

Menneet tapahtumat

SDG Booster: Circular Economy in Thailand

Tervetuloa SDG Boosteriin! Työpaja keskittyy tällä kertaa kiertotalouden projekteihin Suomen ja Thaimaan välillä. Tapahtuman tavoitteena on tuottaa yhteisiä hankkeita itäafrikkalaisten ja suomalaisten osallistujien välillä sekä luoda perustaa keskusteluille uusista kumppanuuksista. Tapahtumassa esitellään myös nykyisiä rahoitusvälineitä sekä muita palveluita. SDG Boosterin järjestävät yhteistyössä Business Finland, UN Technology and Innovation Labs (UNTIL), Education Finland, Finnpartnership ja Fingo yhteistyössä Suomen Bangkokin suurlähetystön kanssa.

Päivämäärä ja aika: 25. marraskuuta, 9.00–12.15

Rekisteröityminen: Ilmoittaudu tapahtumaan täällä. Viimeinen päivä rekisteröityä on 17. marraskuuta.

Lue lisää ja katso video, jossa kerrotaan, miten SDG Boosterit toimivat. Tapahtuman kieli on englanti.

The Role of Development Community in Market Creating Innovation 

Luova teollisuus tarjoaa mahdollisuuksia toimeentuloon erityisesti kaupungeissa asuville nuorille. Miten järjestöt voivat tukea luovan alan osaajia globaalissa etelässä? Fingo Powerbank, Kirkon Ulkomaanapu ja Innovation Village järjestävät englanninkielisen tapahtuman verkossa Kampalan Innovaatioviikoilla, jossa pureudutaan luovaan teollisuuteen ja sen tarjoamiin mahdollisuuksiin Itä-Afrikassa.

Päivämäärä ja aika: 26. marraskuuta, 13–15

Paikka: Verkko. Tilaisuus on osa Kampala Innovation Week -tapahtumaa. Lue lisää tapahtuman verkkosivuilta.

Ilmoittautuminen: Rekisteröidy täällä.

Lue lisää englanniksi.

Realizing SDG 9: Enhancing the Skills and Capacity of the Next Generation of Innovators 

Tervetuloa Fingo Powerbankin ja Plan International Finlandin keskusteluun Think Africa Week -tapahtumassa. Keskustelussa paneudutaan kestävän kehityksen tavoite 9:ään (kestävää teollisuutta, innovaatioita ja infrastruktuureja). Keskustelussa tarkastellaan, miten osallistavat verkostot sekä kansalaisjärjestöjen ja muiden sidosryhmien välinen vuorovaikutus tukevat nuorten innovaatio- ja yrittäjyysekosysteemejä Afrikassa. Tapahtumassa esitellään myös Plan Internationalin toteuttamia nuorten innovaatio-projekteja Ugandassa ja Etiopiassa. 

Aika: 16. marraskuuta, 14–16.30

Paikka: Verkko. Keskustelu on osa Think Africa Week -tapahtumaa.

Ilmoittautuminen: Rekisteröidy tapahtumaan täällä.

Tapahtuman kieli on englanti. Voit lukea lisää täällä.

The State of NGO-Private Sector Partnerships in Kenya

Tervetuloa Fingo Powerbankin tapahtumaan The State of NGO-Private Sector Partnerships in Kenya tiistaina 17. marraskuuta kello 10.30–12.00. Julkaisemme tapahtumassa NGO-Private Sector Collaboration in Kenya raportin.

Järjestöjen ja yritysten välinen yhteistyö jatkaa kasvuaan Keniassa – painopisteenä ovat yhä enemmän yhteiset toiminnot, jotka tuottavat strategista arvoa molemmille osapuolille. NGO-Private Sector Collaboration in Kenya -raportti tarkastelee järjestöjen ja yritysten välisen yhteistyön nykyistä luonnetta Keniassa. Lisäksi raportti analysoi kenialaisten kansalaisjärjestöjen kanssa työskenteleviä yrityksiä sekä yhteistyöhön vaikuttavia tekijöitä ja sen toimintaedellytyksiä. Raportissa tarkastellaan myös teknologian ja innovaatioiden roolia kumppanuuksissa sekä nostetaan esiin epäonnistumisia ja onnistumisia. Lisäksi raportissa jaetaan suosituksia sekä arvioinnin viitekehys järjestöjen ja yritysten välistä yhteistyötä varten.

Päivämäärä ja aika: 17. marraskuuta, 10.30–12.00

Sijainti: Verkko. Tapahtuma on osa Lake Basin Innovation and Investment Week -tapahtumaa. Lue lisää tapahtumasta täältä.

Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu tapahtumaan täällä.

Tapahtuman kieli on englanti. Lue lisää Fingon verkkosivuilta.

SDG Booster: Education

Tervetuloa SDG Boosteriin! Työpaja keskittyy tällä kertaa ammatilliseen koulutukseen ja globaalikasvatuksen projekteihin Suomen ja Itä-Afrikan välillä.

Tapahtuman tavoitteena on tuottaa yhteisiä hankkeita itäafrikkalaisten ja suomalaisten osallistujien välillä sekä luoda perustaa keskusteluille uusista kumppanuuksista. Tapahtumassa esitellään myös nykyisiä rahoitusvälineitä sekä muita palveluita. SDG Boosterin järjestävät yhteistyössä Business Finland, UN Technology and Innovation Labs (UNTIL), Education Finland, Finnpartnership ja Fingo yhteistyössä Suomen Itä-Afrikan suurlähetystöjen kanssa.

Aika ja päivämäärä: 6. marraskuuta, 9.00–12.15

Paikka: Verkko

Rekisteröityminen: Ilmoittaudu tapahtumaan lähettämällä sähköposti: matchmaking@finnpartnership.fi. Mainitse sähköpostissa yhteystietosi sekä kaikkien tapahtumaan organisaatiostasi osallistuvien nimet ja yhteystiedot. 

Rekisteröidy viimeistään perjantaina 30. lokakuuta.

Lue lisää ja katso video, jossa kerrotaan, miten SDG Boosterit toimivat. Tapahtuman kieli on englanti.

Fingo Powerbank Panel in Innofrugal: The Role of SDGs in Impact Investing 

Kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttaminen vaatii taloudellisia investointeja. Maailmassa on suuri tarve vaikuttavuussijoittamiselle, jolla edistetään kestävää kehitystä.

Mikä on kestävän kehityksen tavoitteiden rooli vaikuttavuussijoittamisessa? Millä tavalla sijoittajat saavat aikaan tuloksia, ja ovatko nämä tulokset linjassa kestävän kehityksen tavoitteiden kanssa? Mikä merkitys järjestöjen ja vaikuttavuussijoittajien yhteistyöllä on? Tervetuloa Fingo Powerbankin englanninkieliseen verkkopaneeliin Innofrugalissa, jossa keskitytään näihin kysymyksiin tiistaina 3. marraskuuta.

Aika ja päivämäärä: 3. marraskuuta, kello 11–11.35

Paikka: Verkko (paneeli on osa Innofrugal-tapahtumaa)

Ilmoittautuminen: Voit rekisteröityä ilmaiseen tapahtumaan Innofrugalin verkkosivuilla. Tapahtuma on tänä vuonna poikkeuksellisesti maksuton – pitäen sisällään myös 1-1-networking–mahdollisuuden. Tapahtuman kieli on englanti.

NGO Experimentations: First Peer Learning Session

Seitsemän kokeilua käynnistyi viime keväänä Itä-Afrikassa, kun järjestöt ryhtyivät paikallisten kumppaniensa kanssa kehittämään uusia ratkaisuja työnsä tehostamiseksi. Nyt on aika oppia näistä kokeiluista.

Tervetuloa englanninkieliseen NGO Experimentations: First Peer Learning Session -verkkotapahtumaan torstaina 29. lokakuuta kello 13–14.30. Tilaisuudessa kuulemme Liikunnan Kehitysyhteistyö LiiKen, Fida Internationalin sekä Solidaarisuuden toteuttamista kokeiluista osana Fingo Powerbankia. Kokeilut ovat keskittyneet digitaaliseen tiedonkeruuseen, opettajien digitaitojen kehittämiseen sekä tiedon levittämiseen teknologian avulla tyttöjen ja naisten sukuelinten silpomisen ehkäisemiseksi.

Aika: 29. lokakuuta, kello 13–14.30

Paikka: Verkko (Zoom)

Rekisteröityminen: Ilmoittaudu tapahtumaan tästä linkistä.

Lisätietoja tapahtumasta löydät täältä. Voit lukea lisää kokeiluista Fingon verkkosivuilta. Tapahtuman kieli on englanti.