Experiment picture
Image: Eyegelb /iStock Kuva: eyegelb IStock

Haku aukeaa Fingon jäsenjärjestöille: Toteuta kokeilu Itä-Afrikassa

Fingo Powerbank avaa yhteensä 80 000 euron haun jäsenjärjestöjensä ja niiden paikallisten kumppanien kokeiluille Itä-Afrikassa. Haku loppuu 20. helmikuuta ja on avoin vain Fingon jäsenjärjestöille. Lue ennakkotietoja alhaalta ja tule kuulemaan lisää 13. tammikuuta järjestettävässä tilaisuudessa.

Kuva: eyegelb IStock

Kokeilujen tavoitteena on testata uusia teknologisia ratkaisuja, jotka voivat tukea ja tehostaa järjestöjen työtä. Kokeilut voivat keskittyä esimerkiksi digitaaliseen oppimiseen, terveyspalveluihin, digitaaliseen tiedonkeruuseen tai tekoälyyn. Kaikki kokeilut toteutetaan Itä-Afrikassa ensi vuoden aikana.

Yhden kokeilun budjetti on 3 000–10 000 euroa, ja yhteensä Fingo Powerbank käyttää niihin noin 80 000 euroa. Useimmissa tapauksissa kokeilun voi sisältää jo käynnissä olevaan ohjelma- tai hanketyöhön. Järjestöjä kannustetaan myös yhteistyöhön yritysten kanssa teknologisten ratkaisujen löytämisessä ja kehittämisessä.

”Saavutimme tänä vuonna toteutetuista kokeiluista erinomaisia tuloksia ja opimme paljon. Jäsenjärjestömme ovat esimerkiksi edistäneet etäopetusta pakolaisalueella ja vahvistaneet opettajien digitaitoja. Nyt haluamme toteuttaa uusia kokeiluja ja rohkaista kaikkia jäsenjärjestöjämme mukaan”, sanoo Fingo Powerbankin asiantuntija Peter Njuguna.

Fingo Powerbank ulkoistaa haun kautta kokeilujen toteuttamisen jäsenjärjestöilleen. Lopputuloksena odotetaan jaettavia oppeja ja kokemuksia, joista on hyötyä myös muille järjestöille. Voit oppia tämän vuoden kokeiluista katsomalla järjestöjen esitykset Fingo Powerbankin sivuilla.

Jokaisessa kokeilussa tulee huomioida digitaalisen kehityksen periaatteet ja sukupuolten välinen tasa-arvo. Kokeiluiden aihealueita ei kuitenkaan rajata – ne riippuvat pikemminkin kustakin järjestöstä, ja sen käynnissä olevasta työstä.

”Uudet ratkaisut voivat olla hyödyllisiä järjestöille, mutta ne vaativat kuitenkin testaamista. Kokeilut ovat jo itsessään arvokkaita, jos saavutamme ja jaamme eteenpäin niissä saavutettuja uusia oppeja tai oivalluksia. Haluamme vahvistaa kokeilemisen, oppimisen ja jakamisen kulttuuria järjestöjen keskuudessa”, sanoo Fingo Powerbankin innovaatioiden ja kehityksen asiantuntija Mika Välitalo.

Fingo Powerbank järjestää keskiviikkona 13. tammikuuta tilaisuuden, jossa vastataan järjestöjen kysymyksiin ja annetaan lisätietoja prosessista. Ilmoittaudu tilaisuuteen.

Löydät lisää tietoa myös alla olevista asiakirjoista. Haku toteutetaan englanniksi. Lopulliset hakuohjeet vahvistetaan 13. tammikuuta järjestettävässä tilaisuudessa. Voit lukea tämän tekstin englanniksi verkkosivuillamme.

Voit lähettää luonnoksen konseptista 29. tammikuuta mennessä osoitteisiin: peter.njuguna@ext-fingo.fi & mika.valitalo@fingo.fi

Asiakirjat:

Q&A document

Application form

Invitation to tender

Tärkeitä päivämääriä ja ajankohtia

13. tammikuuta: Q&A and Orientation for Second Round of NGO Experimentations -tilaisuus

Tammikuun loppupuoli: Koulutus digitaalisen kehityksen periaatteista

29. tammikuuta: Mahdollisuus lähettää ensimmäinen luonnos konseptista

5. helmikuuta: Palautetta Fingolta luonnokseen

20. helmikuuta: Virallisen tarjouksen lähettäminen

26. helmikuuta: Tieto päätöksestä

Maaliskuun alkupuoli: Sopimusten allekirjoittaminen

Syys-marraskuu: Oppien jakamista webinaarissa

Joulukuu: Raportin palauttaminen