Fingon tiloissa syyskokouksessa olivat paikalla Fingon toiminnanjohtaja Juha-Erkki Mäntyniemi
Fingon tiloissa syyskokouksessa paikalla Fingon toiminnanjohtaja Juha-Erkki Mäntyniemi Kuva: Mika Niskanen

Fingon virtuaalisessa syyskokouksessa opittiin innovaatioista ja toivotettiin uusia jäseniä tervetulleiksi

Fingon etänä järjestetyssä syyskokouksessa toivotettiin tervetulleeksi kolme uutta jäsentä ja hyväksyttiin ensi vuoden toimintasuunnitelma, jäsenmaksut sekä talousarvio. Tilaisuus käynnistyi epävirallisella Fingo Loungella, jossa keskityttiin innovaatioihin.

Kuva: Mika Niskanen

”Meidän tulee rakastua ongelmiin, viettää aikaa niiden parissa ja samalla lykätä rakastumista kehittämiimme ratkaisuihin. Silloin opimme ymmärtämään ongelmia syvällisemmin ja luomme myös vaikuttavampia ratkaisuja.”

Näin totesi Kenian Kansallisen Innovaatiotoimiston johtaja Tonny K. Omwansa keynote-puheenvuorossaan Fingon syyskokouksessa. Puheenvuoro oli osa kokouksen epävirallista Fingo Loungea, jonka painopiste oli innovaatioissa. Osiossa kuultiin myös Solidaarisuuden sekä LiiKe ry:n tekemistä kokeiluista teknologisten ja digitaalisten ratkaisujen kanssa. Puheenvuoro ja esitykset ovat nähtävissä Fingo Powerbankin verkkosivuilla.

Kokouksen virallisessa osiossa toivotettiin tervetulleeksi kolme uutta jäsentä: Naisjärjestöjen Keskusliitto, Suomen Venäjänkielisten Keskusjärjestö ja Inter-Cultur ry. Järjestöt kertoivat, että liittymiseen kannustivat esimerkiksi Fingon järjestämät koulutukset ja verkostot.

Kokouksessa hyväksyttiin Fingon ensi vuoden jäsenmaksut, toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä valittiin tilintarkastusyhteisö vuosille 2021–2022.

“Toimintasuunnitelma ensi vuodelle on tärkeä ensimmäinen askel Fingon päivitetyn strategian jalkautuksessa, ja samalla viimeinen vuosi meneillään olevasta ohjelmasta”, avasi toiminnanjohtaja Juha-Erkki Mäntyniemi toimintasuunnitelman esittelyssä.

Kokouksessa kerrottiin myös lisätietoja Maailma kylässä -festivaalin uudistumisesta ja toiminnasta koronapandemian keskellä.

”On hienoa, että vaikeina aikoina olemme koolla – vaikkakin etäyhteyksin – antamassa Fingolle suuntaa ja sitä myöten tukea”, päätti kokouksen puheenjohtaja Marko Ulvila Siemenpuu-säätiöstä.

Lisätietoja kokouksen dokumenteista löydät Fingon verkkosivuilta.

Kokouksen puheenjohtaja Marko Ulvila sai kiitoksena kukkakimpun Fingon toiminnanjohtaja Juha-Erkki Mäntyniemeltä.

Kokouksen puheenjohtaja Marko Ulvila sai kiitoksena kukkakimpun Fingon toiminnanjohtaja Juha-Erkki Mäntyniemeltä.

Kuva:

Mika Niskanen