Leena Harkimon mukaan Etvo on auttanut merkittävällä tavalla LiiKen kehitysyhteistyöhankkeiden toteutuksessa. Palkinnon vastaanotti Kepan toiminnanjohtaja Timo Lappalainen. Kuva: Leena Harkimon mukaan Etvo on auttanut merkittävällä tavalla LiiKen kehitysyhteistyöhankkeiden toteutuksessa. Palkinnon vastaanotti Kepan toiminnanjohtaja Timo Lappalainen.

Etvolle Vuoden LiiKe -palkinto

Liikunnan Kehitysyhteistyö -järjestön mukaan Etelän vapaaehtoisohjelma edesauttaa merkittävästi sen hankkeiden toteutumista.

Teksti: Miina Poikolainen Kuva: Miina Poikolainen

Liikunnan Kehitysyhteistyö LiiKe ry myönsi Vuoden LiiKe -palkintonsa Kepan koordinoimalle Etelän vapaaehtoisohjelma Etvolle. Palkinto jaetaan vuosittain liikunnan ja kehityksen merkittävälle edistäjälle. Palkintona on kunniakirja ja kuusi Reilun kaupan jalkapalloa.
LiiKe ry:n palkintoperusteissa mainitaan muun muassa, että Etvo on toiminut vuosien ajan suomalaisten liikunnallisten nuorten ja aikuisten kansainvälisyyskasvatuslinkkinä. Etvon lähettämät vapaaehtoiset ovat LiiKen mukaan merkittävästi edesauttaneet yhdistyksen hankkeiden toteuttamista ja samalla tukeneet tansanialaisten omia pyrkimyksiä ohjatun liikunnan lisäämiseen vapaa- ja kouluaikana.
”Etvossa ilahduimme suuresti asiasta, hienoa saada näin mieltä lämmittävä tunnustus jäsenjärjestöltä. Palkinnoksi saadut jalkapallot aiomme lahjoittaa tulevien vapaaehtoisten mukana eri puolille maailmaa Etvossa mukana oleviin järjestöihin Etelää hyödyttämään”, kertoi Etvon koordinaattori Anni Vihriälä.
”Innostanut tansanialaisia vapaaehtoistyöhön”
LiiKe ry on ollut mukana Etvossa vuodesta 2005, ja Etvon kautta on lähtenyt yhteensä yksitoista vapaaehtoista Liike ry:n kumppanijärjestöön Sports Development Aid:iin Tansaniaan.
”Olemme äärimmäisen ylpeitä, että meidät on valittu Etvoon. Etvo on lisännyt Tansanian paikallistyöntekijöidemme inspiraatiota ja työtaitoa sekä tansanialaisten vapaaehtoisten motivaatiota. Monet keskiluokkaiset tansanialaiset ovat ryhtyneet vapaaehtoistyöhön, kun he ovat nähneet, mitä suomalaiset vapaaehtoiset saavat aikaan”, LiiKen toiminnanjohtaja Ari Koivu sanoo.
LiiKe ry:n hallituksen puheenjohtaja Leena Harkimo luovutti palkinnon Kepan järjestöjen Tammitoteilla torstaina 13.1.
Harkimo kiitteli erityisesti Moms and Daughters -ohjelmaa, jossa äidit ja tyttäret liikkuvat yhdessä, ja oppivat samalla terveystietoa.
Aikaisempina vuosina palkinto on myönnetty muun muassa FC Hongalle, FIDAlle, Helsinki Cupille, SLU:n Kansainvälisten asioiden yksikölle sekä presidentti Tarja Haloselle.

Liikunnan kehitysyhteistyö LiiKe ry
Etvo